Vrei un abdomen plat? Evită aceste alimente și slăbește sănătos!

Un abdomen plat și tonifiat este ceva ce multe femei își doresc, mai ales că îmbunătățește sănătatea, încredere în sine, flexibilitatea și mobilitatea. Dar ce alimente trebuie să scoți din dietă pentru a-l obține?  

image

Dacă visezi la un abdomen plat, exercițiile fizice nu vor face minuni dacă nu le combini cu dieta sănătoasă, bogată în nutrienți. Dacă proteinele slabe, (precum peștele, pieptul de pui, ouăle și tofu) fibrele, (pe care le găsești în legume și fructe) cerealele integrale, (din orezul brun, quinoa și pâine integrală) și grăsimile sănătoase, (precum uleiul de măsline, nucile, semințele și avocado) trebuie să facă parte din alimentația ta, este esențial să scoți din dietă produsele care conțin zahăr, grăsimi „trans‟ (artificiale) și alcool.

Citește și: De ce NU sunt sănătoase grăsimile trans? Unul dintre motive: scad nivelul de colesterol bun 

Mai mult decât atât, este necesar să eviți și alimentele bogate în sodiu, deoarece duc la retenție de apă și la umflarea abdomenului. Prin urmare, evită: mezelurile, sosul de soia, conservele, brânza sărată, alimentele fermentate și măslinele! La fel de important este să limitezi sau să eviți în timpul regimului consumul de fructe uscate. Deși sunt sănătoase, acestea conțin mai multe calorii în comparație cu fructele proaspete, prin urmare, optează pentru cele din a doua categorie.

Bogate în calorii sunt și batoanele proteice, pe care le găsești la raionul bio. În plus, multe dintre ele au în compoziție zahăr, ceea ce poate să îți anuleze munca depusă în sala de fitness. Inclusiv produsele care conțin îndulcitori artificiali, precum xilitol și sorbitol, îți pot sabota dieta. Potrivit „Eat This‟, dacă totuși îți este poftă de dulce, mai bine optezi, în cantitate limitată, pentru alimente îndulcite cu stevie.

Vezi și: Adevărul dulce-amărui despre îndulcitori. Ce riscă gravidele care consumă zaharină? 

Când ții regim, ideal este să înlocuiești consumul de cartofi albi cu cartofii dulci. Conform „Bright Side‟, un cartof mediu conține o cantitate ridicată de calorii, respectiv 163 kcal. 

  • Planificarea meselor în avans te va ajuta să menții controlul asupra dietei tale și să eviți alegerile alimentare nesănătoase. Pentru rezultate optime, consumă porții mici la masă, mestecă bine alimentele și nu uita să bei 2,0-2,5 litri de apă/zi!

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg