Mămăliga este un remediu ideal pentru mai multe afecţiuni şi ajută organismul, în special pe cel al femeilor.

Potrivit cercetătorilor endocrinologi, consumarea unei porţii de mămăligă în fiecare zi scade cu 60% riscul de boli psihice cauzate de tulburări tiroidiene, scrie publicaţia secretele.com.

Citeşte şi: Cel mai bun remediu pentru răul de maşină, 100% natural

Beneficii ale consumului de mămăligă

Mămăliga echilibrează glicemia, scade nivelul colesterolului, reduce riscul de ateroscleroză şi creşte chiar şi fertilitatea la femei.

Un studiu antropologic purtat în regiunea Rucăr-Bran, unde mămăliga este aproape nelipsită de pe masa românilor, arată că 9% dintre femeile de peste 65 de ani din această zonă au demonstrat la teste o activitate ovariană foarte intensă, manifestată inclusiv prin prelungirea vieţii sexuale după această vârstă.

Mămăliga are mai puţine calorii decât pâinea

Deşi multă lume crede că mămăliga îngraşă, lucrurile stau cu totul altfel în realitate: mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii decât pâinea, iar mămăliga vârtoasă, de două ori mai puţin, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: 8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Mămăliga sprijină secreţia şi eliminarea bilei, având totodată şi acţiune antiinflamatoare asupra colecistului, acţionând chiar ca un remediu în dischinezia biliară, în dispepsie şi în colecistită.