Mâncăruri de post delicioase - top trei reţete pe care trebuie să le încerci

1 musaca 2 jpg jpeg

Au mai rămas mai bine de 20 de zile din postul Crăciunului, motiv pentru care îţi recomandăm să descoperi câteva mâncăruri de post delicioase, ce se gătesc rapid şi vor fi apreciate de multe persoane.

Descoperă trei reţete de mâncăruri de post delicioase, mai jos:

Cartofi la cuptor cu ierburi aromate

- 500 de grame de cartofi - două linguri de unt topit - sare şi piper, după gust - condimente după gust: rozmarin, cimbru, oregano, mărar

Mod de preparare:

Spală şi taie cartofii ca pentru prăjit.

Într-o tavă care nu lipeşte (poţi pune dedesubt şi o hârtie de copt), toarnă uleiul de măsline sau untul topit. Toarnă peste şi aromele alese. Adaugă cartofii tăiaţi peste şi amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat.

Dă la cuptor până când se pătrund şi se rumenesc. Întoarce-i cu un cleşte, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.

Musaca de vinete

- trei vinete

- cinci cartofi medii

- doi dovlecei

- patru ardei

- şase roşii

- sare şi piper, după gust

- usturoi

- trei linguri de ulei de floarea-soarelui

- o legătură de pătrunjel

- 2-3 frunze de busuioc

- o lingură de pesmet

- 30 de grame de margarină.

Mod de preparare:

Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.

Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită, potrivit

.

Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele.

Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.

Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.

Clătite de post

Ingrediente necesare:

- 200 de grame de făină

- trei lingur de zahăr brun

- o linguriţă de praf de copt

- o lingură de ulei

- două fiole de esenţă de vanilie

- 350 de ml de lapte de soia

Mod de preparare:

Amestecă tate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.

Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare şi apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îţi vor ieşi, în total, aproximativ 15 bucăţi).

Prăjeşte fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Serveşte-le cu gem, dulceaţă, unt de arahide ori cremă de ciocolată, potrivit sursei citate.

Sursa foto: gusttarte.ro



Recente

Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg