Dificultate: medie

Preparare: 20’

1 omletă

Ai nevoie de:

Pentru omletă:

6 ouă
2-3 linguri de lapte
1 linguriţă de ulei
sare
piper

Pentru umplutură:

250-300 g ciuperci
1-2 fire de ceapă verde tocate
1 căţel de usturoi
1 lingură de unt
sare
piper
Pentru ornat:
felii de roşie  
câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare

Într-o tigaie topeşti untul şi căleşti ceapa până se înmoaie, apoi adaugi căţelul de usturoi şi mai sotezi încă un minut. Pui ciupercile feliate, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi laşi pe foc până scade zeama lăsată de ele. Le laşi la răcit.
Între timp, baţi ouăle cu sare şi piper, după gust şi adaugi laptele. Torni amestecul într-o tigaie cu puţin ulei şi ridici uşor cu o spatulă marginile pentru a permite curgerea ouălor bătute. După câteva minute, întorci omleta cu grijă şi mai laşi să se rumenească şi pe cealaltă parte. După ce opreşti focul, o transferi uşor pe un platou de servire, pui peste ea amestecul de ciuperci, ceapă şi usturoi, o îndoi pe jumătate şi o serveşti ornată cu frunze de pătrunjel, alături de felii de roşie.