Locuri de vis în Bucureşti, pentru cele mai frumoase fotografii de primăvară

1 85301 original jpg jpeg

Febra fecebook-ului, care ne acaparaseră acum câţiva ani, s-a cam stins, dar se pare că o altă reţea socială, Instagram-ul, tinde să bată recordul la numărul de utilizatori. Mai mult, în goana după aprecieri, oamenii caută să posteze cele mai interesante fotografii, pentru un profil cât mai spectaculos.

Fie că ai cont pe Instagram sau nu, dar îţi doreşti să faci fotografii deosebite, îţi propun câteva locuri din Bucureşti, pe care merită să le vizitezi primăvara.

Grădina Japoneză din parcul Herăstrău

Grădina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani la iniţiativa şi cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei în România. În 2018, a avut parte de o reamenajare peisagistică, lucru care i-a sporit şi mai mult popularitatea. Perioada înfloririi cireşilor japonezi este aprilie-mai.

Grădina Botanică, tărâmul miilor de ghiocei

Ca să te bucuri de primele flori de primăvară, nu trebuie să pleci neapărat la pădure.  Pe durata unei plimbări prin Grădina Botanică, poţi descoperi covoraşe întinse de ghiocei, viorele, rostopască etc. Prinde şi momentul înfloririi magnoliei, ca să realizezi fotografii de poveste.

Cotroceni, cartierul contrastelor

Plimbându-te prin cartierul Cotroceni ai senzaţia că te-ai întors în timp, la începutul secolului.  Străzile, casele, grădinile au o alură boemă şi parcă nu-şi pierd frumuseţea odată cu trecerea timpului. Restaurantele şi ceainăriile cochete, Parcul Romniceanu, Opera Română, aduc şi ele un plus de atractivitate. Programează-ţi o vizită prin luna aprilie-mai, atunci când înfloresc magnoliile, foarte populare în cartier.

,,Mărţişorul“, casa în care a trăit poetul Tudor Arghezi

Una dintre cele mai frumoase construcţii ale Bucureştiului, vila în care a locuit poetul Tudor Arghezi, se află pe Strada Mărţişor 26, în sector 4. Este un bun prilej de a o vizita primăvara, mai ales că înfloresc şi pomii din frumoasa grădină de lângă casă.