Timişoara, oraşul parcurilor

1 47324 original jpg jpeg

Nu crezi că ai putea să-ţi petreci sfârşitul de săptămână într-un oraş? Şi totuşi se poate. La Timişoara găseşti şi un parc răcoros, dar poţi vedea şi nenumărate obiective turistice, cu multă încărcătură istorică.

Te-ar mai putea interesa:

Curtea de Argeş,un loc de poveste

Delta Dunării,paradisul dintre ape

Cunoscut ca Mica Vienă,Timişoara este unul dintre cele mai interesante oraşe din România. Parcurile lui fastuoase cu flori exotice,monumentele istorice,străzile largi şi curate te fac să crezi că eşti cu adevărat într-un oraş european.

Ce vizitezi

Dacă ai la dispoziţie două zile ca să vizitezi Timişoara,îţi recomandăm următorul itinerar.

Începe dimineaţa în Piaţa Victoriei,aşază-te la o terasă şi admiră peisajul oferit de clădirile istorice şi de mulţimea de porumbei.

Vizitează apoi Catedrala Mitropolitană,una dintre cele mai frumoase catedrale bizantine ortodoxe,în care poţi admira icoanele,colecţia de peste 3.000 de cărţi bisericeşti vechi. Palatul Culturii îţi răsare în faţă imediat ce treci de Catedrală şi,de cum îi păşeşti pragul,rămâi uimit de farmecul sălii bizantine unde se ţin spectacolele de operă şi de teatru.

Îndreaptă-te apoi către Piaţa Unirii. Te aşteaptă Catedrala Episcopală Sârbă,Palatul Baroc,Domul Romano-Catolic şi Monumentul Sfintei Treimi. Catedrala Episcopală este unul dintre cele mai valoroase monumente din Timişoara. Aici se află o mulţime de obiecte de artă bisericească bizantină.

Poţi admira apoi Domul Romano-Catolic cu cele 6 altare pictate de un cunoscut artist austriac,precum şi vitraliile de o rară frumuseţe. La câţiva paşi de Dom se află Palatul baroc,care a devenit de câţiva ani Muzeul de artă.

E greu să vezi chiar tot ce-ţi oferă Timişoara. Aproape la orice colţ de stradă dai peste o biserică,o statuie,un palat deosebit sau o stradă cu clădiri vechi. Prin peregrinările tale,nu uita totuşi să vizitezi Castelul Huniazilor,prima clădire atestată istoric a oraşului,Monumentul Fecioarei Maria,Palatul Dauerbach din Piaţa Victoriei sau Casa Emmer,aflată în centrul oraşului.

Unde te relaxezi

După ce ai reuşit să vezi măcar o parte dintre palatele şi locurile frumoase ale oraşului,te poţi relaxa într-unul din parcuri. Paşii te vor purta,cu siguranţă,spre Parcul Rozelor,denumit până nu demult Rozariul Reginei Maria. Aici te poţi desfăta cu parfumul celor peste 600 de specii de trandafiri,care mai de care mai frumoşi.

Poţi face apoi o plimbare prin Parcul Botanic,aflat în spatele Spitalului Municipal,unde vei admira o mulţime de flori şi de arbori exotici. O plimbare romantică pe malul sălbatic al râului Bega,ce-şi poartă susurul de-a lungul oraşului,este cel mai plăcut mod de a-ţi încheia minivacanţa.

Unde te cazezi

În Timişoara poţi alege dintr-o multitudine de pensiuni şi de hoteluri aflate în toate colţurile oraşului. Dacă vrei ceva mai ieftin,caută printre pensiunile aflate în cartierele de la marginea oraşului,unde pentru o noapte plăteşti între 80 de lei şi 110 lei de persoană.

Dacă vrei ceva mai elegant,în centrul oraşului,alege o pensiune unde plăteşti între 150 de lei şi 200 de lei de persoană. Unele dintre pensiuni şi hoteluri îţi oferă şi un meniu zilnic cu reducere la restau-rant,altele au oferte speciale.



Recente

Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg