Pere coapte cu nuci, simplu de făcut

1 77563 original jpg jpeg

Toamna, profită din plin de perele aurii şi parfumate, care vor face ca fiecare desert să fie unul fabulos! Încearcă o reţetă simplă şi delicioasă, pe care să o împarţi cu prietenele!

Ai nevoie de

4 pere mari50 g nuci4 linguriţe zahăr pudră100 g cremă de brânză2 linguri untboabe de strugurimentă

Mod de preparare

Speli perele, le ştergi şi tai o felie din ele pe lung. Le scobeşti uşor cu o lingură şi le îndepărtezi căsuţa cu seminţe. Le ungi cu jumătate din untul topit, iar cu restul tapetezi tava. Treci perele prin nucile zdrobite, păstrezi din ele 1 linguriţă, le presari cu zahăr pudră, le aşezi în tavă şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 15-20 de minute.

Le scoţi, umpli scobitura cu cremă de brânză, aşezi frunze de mentă tăiate, aşezi boabe de struguri şi presari miezul de nucă păstrat. Dai din nou tava la cuptor până când se înmoaie perele.