De ce este bine să bei apă cu piper negru

1 56931 original jpg jpeg

Este unul dintre cele mai utilizate condiment din bucătărie, însă piperul a fost folosit multă vreme ca remediu terapeutic. Iată ce se întâmplă dacă bei timp de o lună apă cu piper negru!

Antioxidanţi,magneziu,potasiu,fier,calciu,zinc,vitaminele A,C şi K,sunt doar câteva dintre substanţele nutritive care se regăsesc în piper negru. În acelaşi timp,fitoterapeuţii spun că are şi proprietăţi antibacteriene,înlocuind uneori conservanţii.

Unele studii au dovenit faptul că piperul negru ajută organismul să asimileze mai bine curcumina din turmeric. Această substanţă are proprietăţi anticancerigene,fiind de folos în combaterea sau prevenirea acestei maladii.

Citeşte şi:Piperul,condimentul medicament

Cum se prepară băutura

Pui o linguriţă de piper negru în 200 ml de apă fierbinte. Laşi câteva minute să se infuzeze,apoi amesteci şi bei în fiecare zi câte o cană,înainte de micul dejun.

Ce beneficii are

·         Întăreşte sistemul imunitar,prevenind infecţiile şi răcelile.

·         Eliberează căile nazale şi ameliorează simptomele unor afecţiuni precum sinuzita şi rinita alergică.

·         Are proprietăţi antiinflamatoare şi astfel durerile provocate de artrită nu vor mai fi atât de puternice. În acelaşi timp,piperul negru îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

·         Ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism,îmbunătăţind aspectul pielii. Acneea va fi ameliorată,iar tenul va fi revitalizat.

·         Stimulează digestia şi grăbeşte asimilarea în organism a substanţelor nutritive din alimente. Astfel te vei simţi mai plină de energie.

Citeşte şi:Iată ce beneficii are piperul negru asupra organismului