Raymond Blanc (71 de ani) este considerat unul dintre cei mai buni chefi din lume şi o emblemă a gastronomiei franceze. De mulţi ani, el trăieşte şi lucrează în Marea Britanie, unde deţine conacul şi restaurantul Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons, din comitatul Oxfordshire.

Raymond Blanc a anunţat că lansează cursuri online de gătit, dar nu orice fel de cursuri. El promite să dezvăluie viitorilor elevi tehnici şi secrete din bucătăria sa cu două stele Michelin. De toate acestea vor beneficia cursanţii din confortul propriilor case.

Preţul pentru un astfel de curs porneşte de la 90 de lire sterline (100 de euro - n.r.), pentru un curs de bază de două ore, care include partea de teorie, partea practică şi ingredientele. Elevii pot pune orice întrebări doresc, iar cheful francez promite să-şi dezvăluie toate trucurile. Printre felurile pe care vor învăţa să le facă se numără mâncăruri celebre create de-a lungul timpului de Raymond Blanc şi unele preparate care i-au adus acestuia cele două stele Michelin.

Născut în orăşelul francez Becancon, Raymond Blanc a ajuns în Marea Britanie la doar 23 de ani. A lucrat mai întâi în restaurantul unui alt chef francez, dar a decis repede să o ia pe propriul drum. Astfel, a deschis restaurantul Les Quatʼ Saisons, care, până la 30 de ani, i-a adus multe distincţii, inclusiv valoroasele stele Michelin. „Eu n-am putut niciodată să mă gândesc la eşec. Ceea ce e bun nu mă interesează. Sublimul, însă, da“, declara Raymond Blanc. Cu Raymond Blanc au colaborat nume mari ale gastronomiei, printre care Heston Blumenthal, Michael Caines şi Marco Pierre White.

FOTO Profimedia