Adopţi un câine sau o pisică? Iată de ce să ţii cont!

1 47094 original jpg jpeg

Te gândeşti de ceva vreme să-ţi iei un animăluţ de companie, însă nu prea eşti hotărâtă. Azi vrei căţel, mâine vrei o pisicuţă. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont înainte de a te hotărî.

Pe aceeaşi temă:

Birmaneza,pisica aristocrată

Ham-ciu! Ce faci dacă a răcit?

Ghidează-te în funcţie de spaţiu

Ei bine,înainte de a lua o astfel de decizie,trebuie să te gândeşti cât spaţiu ai pentru noul tău „prieten”. Dacă locuieşti într-un apartament de bloc,este mai indicată o pisică. Aceasta deoarece ea are nevoie de mai puţin spaţiu decât un căţel. Nu o să ai probleme nici cu vecinii,căci pisicile sunt mult mai puţin gălăgioase faţă de căţei. În schimb,dacă stai la casă sau ai un apartament spaţios,câinele este o alegere ideală.

Trebuie să-i acorzi timp

Gândeşte-te cât timp ai la dispoziţie. Un animăluţ implică energie şi timp din partea ta. Astfel,va trebui să te joci regulat cu noul tău prieten,mai ales că astfel îl şi poţi educa. Dacă vrei un căţel,trebuie să-i acorzi cel puţin zece minute pentru joacă şi să-l scoţi afară de cel puţin trei ori pe zi. De asemenea,şi pisicile au nevoie de atenţie. Totodată,un avantaj este că le poţi face fericite cu jucării şi nu este nevoie să le scoţi la plimbare.

Alimentaţia,un criteriu important

Dacă nu ai un buget prea mare la dispoziţie,ţine minte că o pisică este mai indicată. Ea are nevoie de mai puţină mâncare faţă de un câine. Înainte de a te apuca să-ţi hrăneşti animăluţul,consultă un medic veterinar. Ţine cont de faptul că pisicile mănâncă în principal carne,iar câinii au nevoie de un meniu mai diversificat.

Relaxaţi-vă împreună

Nu în ultimul rând,atunci când vrei să-ţi alegi animăluţul,ţine cont şi de pasiunile tale. Dacă îţi place să te plimbi,un câine este ideal pentru tine. În schimb,pentru momentele de relaxare în faţa televizorului,o pisică este alegerea ideală.