Cum depozitezi lenjeria de pat in siguranţă?

1 77191 original jpg jpeg

Fie că doreşti sa păstrezi lenjeriile de pat de o calitate superioară pentru momentele speciale din viaţa ta sau că doreşti să le laşi moştenire generaţiilor viitoare, este foarte important să le depozitezi cu grijă, pentru a evita deteriorarea lor.

Iată 8 sfaturi pentru o împachetare şi depozitare adecvată a lenjeriilor de pat:

1.Dezinfectează cu grijă lenjeria înainte de a o depozita! Este important să fie spălată la temperatura potrivită şi clătită bine. Adaugă şi balsam la programul de spălare folosit, astfel încât lenjeria să aibă un miros plăcut. 

2.Calcă lenjeria cu grijă, pentru a completa procesul de dezinfectare, la temperatura recomadată de etichetă, pentru a evita arderea ţesăturii.

3.Înainte de a pune lenjeria în dulap, tapetează-l cu hârtie sau cu un prosop mai vechi, pentru a evita pătarea lenjeriei.

4.Pentru a economisi spaţiul de depozitare, este important să împătureşti corect lenjeria înainte a o pune în şifonier. Împătureşte-o în formă de dreptunghi sau pătrat, imediat după ce a fost călcată, pentru a evita dungile inestetice

5.O altă modalitate de depozitare a lenjeriei o reprezintă sacii de vacuum care protejează foarte bine lenjeria, inclusiv de umezeala din aer, însă, pentru a evita ”turtirea pernelor şi a plapumei” nu elimina aerul din saci.

6.Adaugă pungi cu lavandă sau pastile de naftalină frumos mirositoare, pentru a elimina moliile şi a păstra un miros plăcut lenjeriei de pat.

7.Dacă locuieşti într-un spaţiu foarte mic, foloseşte cutii de depozitare speciale, din lemn, carton sau material textil care pot fi puse pe dulap sau sub pat.

8.Nu depozita lenjeriile de pat din fibre naturale în cutii sau pungi de plastic pentru a evita aparitia petelor galbene, deoarece o ţesatură naturală trebuie să respire.

Magazinul online Casa G&D a fost creat in 2015 de catre Georgiana Nitu si comercializează confecţii textile şi accesorii pentru dormitor: lenjerii de pat, perne, huse de canapea, pilote, cuverturi şi paturi.