Planta care te ajută să ţii gândacii de bucătărie la distanţă

1 81236 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că arată dizgraţios, gândacii de bucătărie sunt purtători de bacterii, de aceea este musai să-i ţii la distanţă. Dacă nu eşti adepta soluţiilor care conţin chimicale, află că poţi folosi o plantă care se află chiar la tine-n bucătărie pentru a scăpa de ei pentru totdeauna.

Excrementele – extrem de periculoase

Gândacii de bucătărie au o putere rapidă de adaptare şi de înmulţire, fiind unele dintre cele mai rezistente insecte de pe întreaga planetă. Pot rezista celor mai puternice radiaţii şi pot supravieţui fără mâncare mai mult de o lună. Sunt insecte omnivore – se hrănesc deopotrivă cu plante, dar şi cu resturi de animale. Excrementele lor sunt purtătoare de microbi şi de agenţi patogeni ai unei game întregi de afecţiuni, care pot ajunge cu uşurinţă în alimentele consumate.

Foile de dafin ţin gândacii la distanţă

Poate că nu te-ai fi aşteptat ca soluţia de îndepărtare a gândacilor să fie atât de la îndemână, însă foile de dafin reprezintă cea mai bună metodă pe care o poţi folosi pentru a scăpa de ei. Nu îi va omorî, însă mirosul pe care îl emană îi alungă definitiv din locuinţă.

Cum procedezi?

Pune câte 10 foi de dafin în fiecare colţ al camerei, proaspete sau uscate, mai ales în locul în care îţi stochezi alimentele. Pentru a le spori eficacitatea, mărunţeşte-le fin. În comparaţie cu o soluţie chimică, nu te expui niciunui pericol folosindu-le, deoarece nu sunt deloc toxice. În plus, dacă ai copii mici sau animale, nu vei mai sta cu grija că pot intra în contact cu un produs care le poate fi dăunător.