Nu durează mai mult de 10 minute să o prepari, iar în restul timpului va sta pe foc, la fiert. Va avea gust de varză cu afumătură, celebrul preparat traditional, doar că va fi 100% de post. Cum este posibil? Printre ingredientele reţetei se află şi boiaua afumată, care îi va da acea aroma deosebită.

Citeşte şi: Cel mai delicios desert al verii: Reţetă de mere pane, gata în 15 minute

Iată de ce ai nevoie şi cum se prepară reţeta de varză călită de post cu gust de afumătură:

Ingrediente reţetă varză de post:

  • 1 varză albă medie,
  • 1-2 ardei graşi,
  • 1-2 cepe albe medii,
  • 1-2 roşii medii,
  • 2-3 linguri de sos de roşii,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • boia afumată.

Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă, de post

Cum prepari varza călită de post:

Ardeii şi ceapa se spală, se toacă mărunt şi se pun în tigaie, cu o lingură de ulei pentru călit. Adaugă sare, piper şi roşiile tăiate cubuleţe imediat ce au devenit aurii.

Varza se spală şi ea şi se toacă, după care se adaugă peste ingredientele de pe foc. Atenţie, este necesar să foloseşti o oală încăpătoare, pentru a putea pune toată varza.

După ce amesteci toate legumele, adaugă ingredientul secret: boia afumată pentru a-I da savoare. Pune în oală şi 1-2 frunze de dafin, iar opţioanl, poţi scutura şi nişte cimbru.

Lasă la fiert până scade şi este fiartă complet varza. Dacă vrei să nu aibă foarte multă zeamă, pune toata compoziţia într-un vas de ena şi lasă timp de 20 de minute la cuptor.

Poftă bună!