1. Fructe care te ajută să slăbeşti - Avocado

Avocado se află pe primul loc pe lista cu fructele care te ajută să slăbeşti. Conţine acizi graşi care stimulează metabolismul, cresc nivelul de energie şi ard grăsimile. În plus, substanţele nutritive prezente îmbunătăţesc hidratarea pielii datorită grăsimilor naturale bune şi nu există niciun risc asupra sănătăţii cardiovasculare. Avocado este recomandat spre consum o singură dată pe zi, dar dacă îţi place aşa de mult, îl poţi mânca mai des. Poţi include avocado în dietă pentru a înlocui alimentele cremoase şi bogate în calorii. De exemplu, dacă îţi este poftă de îngheţată, îţi poţi face un mousse de avocado.

2. Lămâie

Lămâia este fructul secundar folosit în procesul de pierdere în greutate, fiind adesea recomandat pentru includerea în dietă. Pe lângă faptul că este ieftin şi uşor de combinat cu alte alimente, este bogat în riboflavină, fosfor, vitaminele B şi C şi magneziu. Poţi slăbi câteva kilograme cu suc de lămâie. Pentru început, bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar de apă călduţă cu suc de lămâie. Trebuie să-l bei imediat, deoarece lămâia se oxidează repede şi îşi pierde proprietăţile.

3. Fructe care te ajută să slăbeşti - Pepene roşu

Un alt fruct care nu trebuie să lipsească din dietă mai ales în sezonul estival este pepenele roşu. Un pahar de suc natural de pepene roşu (250 ml) conţine 250 de calorii. De asemenea, îi oferă organismului vitaminele A, B şi C şi licopen. Toate acestea fac pepenele roşu un fruct foarte săţios şi hidratant care previne cancerul şi problemele de inimă. Reţine că pepenele roşu este bogat în zahăr. Chiar dacă este zahăr natural, diabetici vor trebui să aibă grijă la cantitatea mâncată. Recomandată este o felie de mărime medie de două sau trei ori pe săptămână.

4. Grepfrut

Ultimul fruct de pe lista cu fructe care te ajută să slăbeşti este grepfrutul. În afară de faptul că este delicios şi sănătos, ar trebui să-l mănânci din următoarele motive.

-    Are un conţinut de zahăr scăzut, ceea ce înseamnă că nu este nicio problemă dacă eşti diabetic.
-    Conţinutul său de fibre îmbunătăţeşte procesului digestiv.
-    Poate fi inclus cu uşurinţă în smoothie-uri/sucuri.

Ai grijă ca cele patru fructe să nu lipsească din alimentaţie ta, dacă vrei să slăbeşti.

Credit foto: www.pexels.com