Pâinici sau conchas mexicane. Nimeni nu se poate opri doar la una!
Descoperă cum să prepari conchas mexicane delicioase. Sunt perfecte pentru după-amiezele în care primeşti prieteni sau vecini în vizită, pentru copii. Aroma acestor pâinici dulci îţi va umple casa la final de toamnă şi-i va atrage imediat pe pofticioşi!

Ingrediente
100 ml lapte cald
60 g zahăr
5 g drojdie uscată granulată
300 g făină
½ linguriță sare
1 ou
1 lingură esenţă vanilie
60 g unt
Pentru pasta de zahăr:
70 g făină
70 g zahăr pudră
70 g unt
½ linguriță cacao
Te-ar mai putea interesa: Churros - o gustare delicioasă
Mod de preparare
Amesteci laptele cu drojdia şi o lingură de zahăr. Dai deoparte zece minute. Separat, combini făina, sarea, oul, restul de zahăr, esenţa de vanilie, untul şi drojdia activată. Frămânţi până obții un aluat moale, omogen și elastic. Pui aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperi şi-l laşi, aproximativ două ore, la cald.
Vezi și: Prânz în stil mexican cu enchiladas de pui
Pentru pastă, omogenizezi făina, zahărul pudră și untul. La final, încorporezi cacaua. Împarţi pasta în 12 bucăţi.
Frămânţi câteva minute aluatul după ce a crescut. Împarţi aluatul în 12 bucăţi şi le aşezi într-o tavă tapetată Pe fiecare aşezi bucăţile de pastă pe care le întinzi puţin în prealabil cu sucitorul. După ce sunt toate acoperite, faci tăieturi superficiale, fără a ajunge aluatul.
Acoperi pâinicile și le laşi deoparte, aproximativ o oră sau până își dublează volumul. La final, le dai la copt, circa 20 de minute.
FOTO: Shutterstock



































