5 probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică

1 80920 original jpg jpeg

Auzim că tot mai mulţi oameni suferă de oboseală cronică. Stresul, munca excesivă, problemele personale, lipsa somnului, toate duc în final la apariţia oboselii cronice. Ea poate fi moderată sau intensă, însă atunci când persistă mai mult timp poate ascunde probleme de sănătate.

Printre posibilele afecţiuni pe care le poate ascunde oboseala cronică pe termen lung se numără:

Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o afecţiune care apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni pentru a regla metabolismul organismului. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii şi te face să te simţi slăbită şi obosită chiar şi atunci când ai dormit suficient.

Anemie

Anemia este o afecţiune caracterizată prin reducerea globulelor roşii din sânge. Acestea sunt celulele responsabile pentru transportul oxigenului prin corp. Adesea, atunci când procesul de oxigenare a ţesuturilor şi a creierului este îngreunat, începi să te simţi obosită şi slăbită atât fizic, cât şi mental. În plus faţă de oboseală, anemia mai are simptome precum paliditate, ritm cardiac accelerat/lent, păr şi unghii fragile.

Insuficienţă cardiacă

Insuficienţa cardiacă apare în momentul în care inima îşi pierde capacitatea de a pompa suficient sânge în alte părţile corpului. Deoarece este împiedicată circulaţia, oxigenarea celulară este redusă. Prin urmare, acest lucru duce la senzaţie de slăbiciune şi oboseală. În stadiile iniţiale, poţi simţi oboseală atunci când mergi, când faci activităţi care nu implică efort.

Diabet zaharat

Diabetul este cauzat de acumularea excesivă de glucoză în sânge. Din cauza lipsei de insulină sau a rezistenţei la aceasta, substanţa nu este utilizată de celule pentru a genera energie. Fără a obţine suficient zahăr, celulele corpului nu se pot ”hrăni” şi dacă nu îşi îndeplinesc corect funcţiile, ele declanşează simptome precum oboseală, sete, pierdere bruscă în greutate.

Tulburări de somn

Nu este ciudat că, după o noapte în care ai dormit, să te simţi obosită şi să nu reuşeşti să te concentrezi la activităţile zilnice? Dacă ai mai multe nopţi în care nu poţi adormi sau te trezeşti, este posibil că te confrunţi cu oboseală cronică. Recomandate sunt 8 ore de somn pe noapte fără întreruperi. Astfel, vei avea suficientă energie pentru a rezista întreaga zi.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg