Activităţi pentru copii de 3 ani

4 pexels photo 730807 jpg jpeg

La vârsta de 3 ani, copilul tău este în plină descoperire a universului. Curiozitate, entuziasm, bucurie - un amalgam de stări trec prin el. Ce activităţi ai putea să pregăteşti pentru micuţul tău, pentru a-i crea mediul ideal de joacă, în care să se dezvolte armonios?

Activităţi pentru copii de 3 ani: desen şi pictură

Pentru această activitate ai nevoie de vopsea şi de multă veselie. Găseşte un colţişor în care să vă puteţi desfăşura fără teama de a murdări ceva. Există vopsea comestibilă în comerţ, care este concepută tocmai pentru această activitate. Acest joc îi va dezvolta imaginaţia şi îi va da posibilitatea să se exprime aşa cum îşi doreşte. Iar faptul că unul dintre voi o să fie partenerul lui de joacă,  îl va încânta şi mai tare. Lângă cine poate să descopere micuţul vostru ceea ce îi place, dacă nu lângă părinţii lui?

Află mai multe şi despre jocurile care le stimulează gândirea celor mici: https://clickpentrufemei.ro/5-jocuri-care-le-activeaza-copiilor-gandirea-strategica-si-le-stimuleaza-creierul/a18990831

Poveste pusă în scenă

Cea mai bună formă de interacţiune cu cel mic este povestea. Creează o poveste şi, cu ajutorul păpuşilor preferate, începe joaca! Fiecare are un rol; improvizaţia şi imaginaţia sunt cele care îşi spun cuvântul. Scopul acestui joc este acela de a-i dezvolta imaginaţia şi de a-l încânta, desigur.

Învăţare prin joacă

Cea mai bună formă de a învăţa este cea prin intermediul jocului. Învaţă-ţi copilul să prindă gustul învăţăturii, arătându-i că învăţătura poate însemna şi distracţie. Astfel, o activitate pentru un copil de 3 ani, poate consta în folosirea cărţilor gândite special pentru această activitate, sau chiar a abţipildurilor cu cifre şi litere, pe care le puteţi lipi pe foi, în ordine. Îl poţi îndemna să deseneze ceea ce vede, rostind cu voce tare cifra sau litera respectivă.

Dans, dans, dans

Dansul este o metodă ideală pentru voie bună dar şi pentru consumul energiei celui mic. Este un mod plăcut de a petrece timpul împreună şi, totodată, de a face mişcare. Pune muzica preferată şi învaţă-l să se exprime prin dans. Nu va uita aceste clipe!

https://clickpentrufemei.ro/meseria-copilului-poate-fi-aleasa-in-functie-de-aptitudini/a18506705

Jocurile copilăriei tale

Aminteşte-ţi care erau jocurile care îţi plăceau cel mai mult în copilărie şi împărtăşeşte-le cu copilul tău. Acele jocuri o să fie mereu de actualitate. „Baba oarba”, „Leapşa”, „De-a prinselea”, „La perete la perete, stop!”; acestea sunt doar câteva exemple de jocuri care îl vor încânta pe cel mic şi te vor face şi pe tine să zâmbeşti.

Pe lângă faptul că aceste activităţi vor aduce zâmbete pe chipul năzdrăvanului tău, ele îi vor dezvolta şi imaginaţia şi îl vor ajuta să înveţe cât mai multe lucuri noi. Pe locuri, fiţi gata, la joacă!



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg