Iată o listă cu cinci alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată crude:

1. Laptele

Laptele proaspăt are nenumărate beneficii, însă proaspăt nu înseamnă şi crud. Laptele nepasteurizat sau nefiert poate conţine bacterii şi germeni periculoşi, ce te pot îmbolnăvi şi pot provoca infecţii grave, precum salmonella, listeria sau E-coli. 

2. Ouăle

Deşi locuitorii din ţări precum Japonia sau Coreea se consumă ouă crude, specialiştii vă sfătuiesc să nu faceţi asta. Există un mit potrivit căruia ouăle crude sunt o opţiune mai sănătoasă, însă studiile arată contrariul. Absorbţia de proteine este mai mare în cazul ouălor gătite. Totofată, ouăle crude pot aduce şi infecţii cu salmonella.

3. Mere

Se spune că un măr pe zi te ţine departe de cabinetul medicului, însă trebuie să ai grijă atunci când mănânci mere. Evită să mesteci seminţele deoarece acestea conţin amigdalin, un compus chimic ce conţine cianură. Cotoarele a aproximativ 40 de mere conţin doza letală, aşadar e puţin probabil să păţeşti ceva. E bine însă să previi! 

Salata cu roşii şi brânză. Bună sau nu pentru siluetă?

4. Caju

Nucile sau alunele caju sunt o gustare sănătoasă, care reduc colesterolul rău, riscul de a face un atac de cord şi ajută la menţinerea greutăţii sub control. Pe de altă parte, atunci când sunt consumate crude, aceste alune conţin o substanţă toxică, urusiol, ce se mai găseşte şi în iedera otrăvitoare şi în coaja fructului de mango.

5. Roşiile

Surprinzător, pe această listă se găsesc şi roşiile. Deşi sunt consumate crude, mai ales pe timpul verii, un studiu realizat de Universitatea Cornell arată că atunci când sunt gătite, cantitatea de antioxidanţi este mai mare. Aşadar, pentru a beneficia la maxim de proprietăţile lor, roşiile ar trebui gătite înainte de a le consuma. Totodată, roşiile se găsesc pe locul zece în topul alimentelor cu pesticide. Aşadar, asiguraţi-vă că le spălaţi bine înainte de a le mânca.

Pe lista alimentelor ce nu ar trebui consumate crude se mai regăsesc şi: ciupercile, cartofii, kale, făina sau germenii de grâu.

 

Sursă: brightside.me