Alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude. Roşiile şi merele sunt pe listă

Alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude  Roşiile şi merele sunt pe listă jpeg

Te-ai fi gândit vreodată că roşiile pe care le consumi crude pot fi periculoase? Sau merele? Ei bine, se pare că există câteva alimente care te pot îmbolnăvi atunci când le consumi fără să le găteşti înainte. Iată cinci dintre cele mai surprinzătoare.

Iată o listă cu cinci alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată crude:

1. Laptele

Laptele proaspăt are nenumărate beneficii, însă proaspăt nu înseamnă şi crud. Laptele nepasteurizat sau nefiert poate conţine bacterii şi germeni periculoşi, ce te pot îmbolnăvi şi pot provoca infecţii grave, precum salmonella, listeria sau E-coli. 

2. Ouăle

Deşi locuitorii din ţări precum Japonia sau Coreea se consumă ouă crude, specialiştii vă sfătuiesc să nu faceţi asta. Există un mit potrivit căruia ouăle crude sunt o opţiune mai sănătoasă, însă studiile arată contrariul. Absorbţia de proteine este mai mare în cazul ouălor gătite. Totofată, ouăle crude pot aduce şi infecţii cu salmonella.

oua crude jpg jpeg

3. Mere

Se spune că un măr pe zi te ţine departe de cabinetul medicului, însă trebuie să ai grijă atunci când mănânci mere. Evită să mesteci seminţele deoarece acestea conţin amigdalin, un compus chimic ce conţine cianură. Cotoarele a aproximativ 40 de mere conţin doza letală, aşadar e puţin probabil să păţeşti ceva. E bine însă să previi! 

Salata cu roşii şi brânză. Bună sau nu pentru siluetă?

4. Caju

Nucile sau alunele caju sunt o gustare sănătoasă, care reduc colesterolul rău, riscul de a face un atac de cord şi ajută la menţinerea greutăţii sub control. Pe de altă parte, atunci când sunt consumate crude, aceste alune conţin o substanţă toxică, urusiol, ce se mai găseşte şi în iedera otrăvitoare şi în coaja fructului de mango.

caju jpg jpeg

5. Roşiile

Surprinzător, pe această listă se găsesc şi roşiile. Deşi sunt consumate crude, mai ales pe timpul verii, un studiu realizat de Universitatea Cornell arată că atunci când sunt gătite, cantitatea de antioxidanţi este mai mare. Aşadar, pentru a beneficia la maxim de proprietăţile lor, roşiile ar trebui gătite înainte de a le consuma. Totodată, roşiile se găsesc pe locul zece în topul alimentelor cu pesticide. Aşadar, asiguraţi-vă că le spălaţi bine înainte de a le mânca.

Pe lista alimentelor ce nu ar trebui consumate crude se mai regăsesc şi: ciupercile, cartofii, kale, făina sau germenii de grâu.

Sursă: brightside.me



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg