Idei de aperitive pentru masa de Paște. Ouă cu bacon și arpagic, un deliciu!
Pentru că Paștele ortodox este foarte aproape, îți propunem câteva idei de aperitive gustoase pentru masa la care te vei reuni cu cei dragi. Ideile care apar pe ultima sută de metri nu trebuie ignorate!
Ca în fiecare an, pe mesele românilor, se vor afla mâncărurile tradiționale de Paște, precum: drob, pască, cozonac sau friptură de miel. Desigur, nu trebuie să lipsească nici aperitivele, cele care dau culoare și asigură, încă de la început, succesul unei mese pe cinste. Dacă ai epuizat toate ideile, astăzi te vom învăța noi rețete de aperitive. Ești pregătit să le încerci?
Salată de ridiche cu măr
Pentru că ridichea este una dintre vedetele sezonului, ce ai spune de o salată cu acest aliment delicios și sănătos? Richidea merge perfect în combinație cu gustul dulce de măr și cu ceapa verde.
Tot ce trebuie să faci, este să toci mărunt 1 ridiche neagră cu 1 măr ionatan și cu 1 legătură de ceapă verde. Adaugă 1 linguriță de ulei de măsline, 1 linguriță de miere, oțet sau lămâie, sare și piper, apoi amestecă salata. Pentru decor, adaugă și câteva frunze de mentă.
Ouă cu bacon și arpagic
Pentru o rețetă specială, optează pentru combinația dintre ou, bacon și arpagic.
Ai nevoie de: 2 felii de bacon, 6 ouă fierte tari, 2 linguri de maioneză, 1 linguriță muștar Dijon, 1 lingură arpagic proaspăt tocat, 2 lingurițe de oțet alb, sare și piper. Adaugă baconul tăiat felii mici într-o tigaie cu ulei și lasă-l să se gătească până devine crocant. După 2-3 minute, transferă baconul pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Taie fiecare ou pe jumătate, transferă gălbenușurile într-un bol și pasează-le bine cu o furculiță. Adaugă maioneza, muștarul și amestecă până se formează o pastă groasă și netedă. Adaugă apoi și baconul, arpagicul, oțetul, sare și piperul, amestecă și încorporează compoziția în albușuri. Pentru decor, adaugă și câteva frunze de pătrunjel.
Tăiței din dovlecel și pesto de coriandru
Acest preparat este delicios, sățios și ușor de făcut. Ai nevoie de 2 dovlecei, 1 lingură ulei de măsline, 3 căței de usturoi, praf de usturoi și sare. Cu ajutorul unui feliator pentru legume, tip spirală, taie dovleceii în fâșii lungi. Taie cubulețe usturoiul și încălzește-l într-o tigaie, împreună cu uleiul de măsline. Adaugă dovleceii, pudra de usturoi și sarea, apoi lasă-i să se gătească 2-3 minute. Pentru sosul pesto, ai nevoie de 1 cană cu nuci, 1 jumătate de cană cu ulei de măsline, 50 ml apă, 5 căței de usturoi, 1 jumătate de cană cu spanac, 1 sfert de cană cu coriandu și sare. Adaugă toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecă până se formează o pastă. La final, amestecă sosul pesto cu tăițeii din dovlecel.
Crostini cu somon afumat și guacamole
Cea mai simplă rețetă de aperitive este cea cu guacamole și somon afumat. Taie o baghetă franțuzească felii și pune-le în cuptor, până când feliile devin crocante. După ce sunt gata, lasă-le să se răcească. Între timp, taie un castravete felii și somonul cubulețe mici. Pune guacamole pe felia crocantă, o felie de castravete și câteva bucăți mici de somon afumat. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock, Reader’s Digest