Antibiotice pentru care n-ai nevoie de reţetă

simeon stalpnicul png

Dacă pentru cele mai multe antibiotice ai nevoie de prescripţie medicală, există o serie remedii la care poţi apela imediat şi care-ţi vin în ajutor când simţi că nimic nu mai funcţionează.

Antibioticele clasice folosite în mod repetat,chiar dacă sunt diferite de la o problemă de sănătate la alta şi recomandate de medic,îţi afectează sistemul diegstiv şi ajung chiar să-ţi scadă imunitatea în faţa a diverse infecţii,pe termen lung. Remediile naturale sunt o alternativă bună mai ales atunci când afecţiunea nu s-au cronicizat şi nu este violentă. Unele sunt potrivite şi în sarcină şi alăptare,când multe antibiotice sunt interzise sau administrate cu teama unor riscuri pentru făt.

Argintul coloidal

Încă de la 1900,s-a descoperit că argintul coloidal poate să ucidă cei mai mulţi agenţi patogeni,aproape 650 de specii de bacterii,ciuperci,paraziţi şi virusuri,inclusive Staphyloccocus Aureus. Descoperitorul,canadianul Alfred Searle,a ajuns la concluzia că acest tip de argint n-are efect toxic asupra corpului şi se absoarbe treptat în ţesuturi,în timp ce distruge bacteriile rezistente în mod obişnuit la antibioticele clasice. Mai mult,spre deosebire de acestea din urmă,în ce priveşte argintul coloidal,organismul nu dezvoltă rezistenţă la el şi poate fi folosit preventiv.

Mierea de Manuka

Faţă de medicamentele antibiotice,mierea de Manuka are o capacitate de 50 de ori mai mare de a distruge bacteriile. Este produsă de albinele care-şi culeg nectarul din florile arbustului de Manuka din Noua Zeelandă. Mierea de Manuka are un factor unic numit şi UMF (unique manuka factor) cuprins între 5 şi 25. Un UMF de peste 20 indică faptul că poate fi luată cu succes pentru boli acute şi cronice,ba chiar şi-n infecţii rezistente la antibioticele clasice.

Trei linguriţe luate de două ori pe zi,înainte de a mânca sunt de ajuns pentru a ajuta corpul să se vindece în caz de boli respiratorii,digestive,dentare,iar aplicată extern,mierea de Manuka este utilă când suferi de herpes,psoriazis,acnee,arsuri,înţepături de insect.

Ghimbirul

Consumat proaspăt,ghimbirul are efecte asemănătoare unui antibiotic asupra unor agenţi patogeni dezvoltaţi în alimente,cum sunt salmonela sau listeria. În plus,ghimbirule util şi în indigestii. E ideal în călătorii,când creşte riscul apariţiei unor afecţiuni digestive.

Ceapa

Pe cât de banală,pe atât de bogată în beneficii pentru sănătate. Reduce durerea şi inflamaţia în răceli,gripe,crize de tuse,sinuzite,ajutând organismul să se refacă. Taie o ceapă pe jumătate şi las-o la capul patului când dormi. Nu te va mai chinui nasul înfundat. Pentru alungarea tusei,rade o ceapă,stoarce-o şi bea de trei ori pe zi câte 1-2 linguriţe din zeama rezultată.

Uleiul de oregano sălbatic

Unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale,uleiul de oregano (numit şi măghiran sălbatic) atacă agenţii patogeni şi stimulează organismul să acţioneze împotriva paraziţilor,ciupercilor şi virusurilor,grăbind vindecarea. Aceste efecte sunt datorate unei substanţe numite carvacrol,care are acţiune antivirală. Comparat de cercetători britanici cu aproximativ 20 de antibiotice,s-a dovedit mai eficient. Se poate folosi în înţepături de insect,în afecţiuni ale unghiilor cauzate de ciuperci

Cum îl foloseşti

-E bun pentru dezinfectarea pielii,dacă-l combini cu alt tip de ulei vegetal,sau pentru înlăturarea bacteriilor din cavitatea bucală şi în gingivite şi pentru prevenţia parodontozei,dacă-l foloseşti în timpul spălatului pe dinţi.

-În afecţiuni respiratorii,adulţii pot face inhalaţii cu ulei de oregano sau pot lua 5 picături de 3 ori pe zi,sublingual simple ori cu un lichid,cu miere,după preferinţă.

Atenţie!

Evită în sarcină argintul coloidal şi uleiul de oregano,pentru că poate da malformaţii fătului!