Ginecologul Radu Vlădăreanu a explicat, la Antena 3,  tot ce trebuie să ştim despre momentul în care aducem un copil pe lume şi cum arată viaţa sexuală după o naştere vaginală. Din fericire, pentru mamele care îşi doresc la o altă sarcină, se poate naşte natural după o cezariană.

Citeşte şi: Alergie la praf. Ce poţi face pentru a scăpa de disconfort

Avantajele naşterii naturale:

  • recuperare rapidă
  • anestezie
  • exerciţii în timpul sarcinii
  • viaţa sexuală neafectată

"Este necasar să facem cezariană când apare o patologie cardiacă, pulmonară. Contează foarte mult şi starea fătului.Putem naşte natural după o cezariană dar trebuie gândit fiecare caz.

Putem naşte natural chiar şi la 40 de ani, doar dacă organismul este pregătit pentru asta. Cu toate acestea, majoritatea femeilor solicită ele o naştere prin cezarană pentru că este mai controlată.

Citeşte şi: Cele „5 reguli simple” prin care putem scăpa de gripă. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Primele simptome? Evitaţi automedicaţia!"

Viaţa sexuală după o naştere vaginală nu este afectată. Organele genitale suferă mofificări în timpul sarcinii însă orgasmul va fi la fel de uşor de obţinut în ambele situaţii", a explicat specialistul la Antena 3.