Castraveţi muraţi în saramură. Crocanţi şi gustoşi!

Castraveţi muraţi în saramură  Crocanţi şi gustoşi! jpeg

Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.

Pentru un borcan de 3 litri aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg castraveţi mici sau medii (eu nu pun castraveţi mari)
  • 1,5 L apă
  • 30 g sare neiodata (cca. o lingură şi jumătate)
  • 4-5 căţei de usturoi decojiti şi tăiaţi în 2
  • 100 g hrean tăiat în fâşii lungi (cca 6-8 fâşii)
  • 2-3 fire de cimbru uscat
  • 2 -3 fire de mărar uscat (cu tije cu tot)
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov tăiat rondele (opţional)
  • 1 lingură de oţet alimentar (cca. 20 ml)

Mod de preparare castraveţi muraţi în saramură

Se aleg borcanele în funcţie de dimensiunile preferate ( fie de dimensiuni mici, fie 2-3 de dimensiuni mai mari). În fiecare borcan se pun câte 1-2 beţe de mărar, 3 căţei de usturoi, morcov feliat, jumătate de rădăcină de hrean, câteva boabe de piper şi celelalte ingrediente.

Mai apoi, castraveţii se aranjează bine în borcane, astfel încât să nu rămână locuri goale între ei. 

Află cât de sănătoşi sunt castraveciorii muraţi!

Saramură pentru castraveţi muraţi este o soluţie salina compusă din apă şi sare. Sarea trebuie să fie neiodată. La fiecare litru de apă eu pun câte o lingură bună de sare – 20 g cântărite.

Într-un borcan de 3 L încap 2 kg de castraveţi şi saramură din 1,5 L apă. Într-o oală, se pune apa la fiert împreună cu sarea şi se lasă să clocotească 5 minute, apoi se pun capace şi se lasă 24 de ore.

castraveti murati in otet jpg jpeg

În acest răstimp castraveţii încep să fermenteze şi să facă spumă. Spumă se lasă în borcan, nu se aruncă!

A două zi, se completează nivelul lichidului cu restul de saramură rece, rămasă din ziua precedentă, că să fie plin până aproape de buza, apoi se pune câte o lingură de oţet în fiecare borcan. El va păstra castraveţii crocanţi şi ţări timp de multe luni de zile (peste 12 luni).

La sfârşit, se închid bine capacele, iar borcanele se pun cu fundul în sus, pe un prosop, până devin reci. Se pot păstra pe rafturile din cămară sau oriunde altundeva, chiar şi la temperatura camerei.

Sursă: savoriurbane.com



Recente

Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg