Ce este artroza şi cum o tratăm. 11 remedii ce ajută încheieturile

1 71582 original jpg jpeg

Te dor frecvent genunchii, ai probleme musculare sau articulare, înţepeneşti de mijloc? Într-un cuvânt, ai sentimentul că ţi-au ruginit de tot încheieturile? Iată ce este artroza.

Ce este artroza - definiţie

Artroza este o afecţiune la care sunt mai predispuse femeile, şi care poate fi combătută cu remedii naturale. 

Artroză e o formă de reumatism degenerativ,localizat în special la nivelul genunchilor,şoldurilor şi coloanei vertebrale,şi duce,pe termen lung,la deteriorarea şi distrugerea cartilajelor articulare.

Simptomele nu lasă loc niciunui dubiu:dureri articulare şi musculare,„înţepeniri”,inflamaţii,tumefiere,roşeaţă locală. Mai trebuie precizat că suferindele – căci femeile sunt cele mai afectate- sunt meteosensibile:durerea se acutizează la schimbările de vreme.

Ce este artroza - Cauzele bolii

O cauză este legată de procesul de îmbătrânire propriu-zis,care duce,invariabil,la uzura cartilajelor (deşi acestă uzură ar trebui să aibe loc cât mai târziu cu putinţă...);o alta este cauzată de carenţe nutriţionale,dar şi de un stil defectuos de viaţă. Suprasolicitarea unor articulaţii anume,lipsa exerciţiilor fizice sau traumatismele repetate pot declanşa afecţiunea.

Ţine cont însă că şi factorii ereditari,tulburările endocrine,obezitatea pot favoriza instalarea artrozei.

E grav?

În stadii avansate,se poate ajunte la distrugerea totală a articulaţiei,ceea ce duce inevitabil la proteză articulară.

Tratamentele clasice includ antiinflamatoare şi corticoizi. Din nefericire,acestea nu acţionează asupra cauzei ci numai asupra efectului,iar efectele secundare nu sunt de neglijat.

De aceea,numeroşi specialişti recomandă terapia cu plante,dublată de un regim alimentar bogat în vitamine,minerale şi acizi graşi.

Ce este artroza şi cu ce o tratezi

Cura cu câteva din plantele propuse mai jos trebuie să dureze minimum 6 săptămâni,şi să fie repetată de mai multe ori pe an. Rezultatele pot fi spectaculoase!

1. Coada calului(infuzie):conţine siliciu,care favorizează reconstrucţia cartilajelor. Siliciul este esenţial pentru producerea colagenului – când îmbătrânim,nu mai asimilămn corect acest compus.

2. Arnica(unguent):efect antiinflamator.

3. Urzica(infuzie):ajută şi ea la regenerarea cartilajului uzat,şi combate durerea.

4. Coacăzele negre(infuzie):frunzele plantei reduc inflamaţia şi au rol detoxifiant.

5. Frasin(capsule):acţiune antiinflamatoare.

Ce este artroza şi ce remedii funcţionează

6. Creţuşca(tinctură):reduce durerea la nivelul articulaţiilor,datorită conţinutului natural de acid acetilsalicilic – nu degeaba i se spune aspirina vegetală!

7. Măceşul(pudră):acţiune antiinflamatoare.

8. Salcia albă(extract):o altă formă de „aspirină naturală”.

9. Gheara diavolului(capsule):plantă originară din Africa,ale cărei rădăcini sunt utilizat de sute de ani ca remediu împotriva durerilor osteoarticulare.

10. Ceaiul verde:antioxidant,deci remediu anti-îmbătrânire.

11. Ghimbir şi curcuma:puternic rol antiinflamator.

Mişcarea face bine!

Exerciţiile fizice care nu suprasolicită articulaţiile – înotul,spre exemplu –,o dietă sănătoasă şi măsuri eficiente anti-frig şi anti-umiditate sunt căi sigure de prevenire a apariţiei bolii.

Ce este artroza şi cum te ajută o cură cu cartilaj de rechin

Cartilajul de rechin conţine în mod natural glucozamină şi sulfat de condroitină,două substanţe care stimulează buna funcţionare a cartilajelor în organismul nostru. Ambele substanţe sunt disponibile sub formă de tablete,capsule sau pudră.

Vitamine,minerale,acizi graşi

Ce este atroza şi ce rol au vitaminele şi mineralele

O dietă sănătoasă anti-artroză presupune suplimente de:

Zinc:indispensabil bunei funcţionări a articulaţiilor,acţiune antiinflamatoare.

Vitaminele C şi E:rol antioxidant,anti-îmbătrânire.

Acizii graşi omega 3:rol antiinflamator.

Diferenţa dintre hernia de disc şi durerea de spate