Ce este sindromul Peter Pan şi cum se manifestă la maturitate. Bărbaţii sunt mai afectaţi

1 shutterstock 138016865 jpg jpeg

Numele sindromului Peter Pan are legătură directă cu celebrul personaj din desene animale, pentru că cei care suferă din pricina lui nu reuşesc să se maturizeze. Mai bine zis, persoanele cu sindromul Peter Pan refuză să devină adulţi, preferând să rămână în lumea minunată a copilăriei. Din fericire, specialiştii au găsit şi un tratament eficient pentru această afecţiune.

Specialiştii vorbesc despre imposibilitate de maturizare şi atrag că este important să recunoşti simptomele, că suferi de acest sindrom şi să înveţi cum să ai încredere din nou în tine. De regulă, „Peter Panii‟ sunt uşor de identificat după semnele care îi scot în evidenţă cu uşurinţă. Învaţă de la specialişti cum să scapi de acest sindrom şi cum să te maturizezi, să creşti, să te dezvolţi fără teama de necunoscut!

În ce constă secretul tratamentului

Ca să devii un adult cu acte în regulă nu este suficient să creşti, să bifezi calităţi fizice. Să fii adult, să fii matur înseamnă să ai încredere în tine, iar persoanele care suferă de sindromul Peter Pan la acest capitolul nu tau aşa de bine. În plus, acestea se tem de eşec şi nu au o idee clară a ceea ce îşi doresc de la viaţă. Statistic, bărbaţii sunt mai afectaţi de acest sindrom – o să descoperi mulţi „Peter Panii‟ locuind în aceeaşi casă cu părinţii, chiar dacă spaţiul nu este unul generos şi chiar dacă ei sunt trecuţi bine de vârsta primei tinereţi.

Cum să devii adult la maturitate

Dacă sindromul Peter Pan te ţine pe loc, află ce ai de făcut să te maturizezi cu adevărat, să te dezvolţi, să nu îţi fie teamă să îţi asumi responsabilităţi:

Fă-ţi un plan!

Să lucrezi pe un salariu modest nu este un plan, ci mai degrabă este o eschivare. Chiar dacă începi de la zero, cu un salariu mic şi o poziţie inferioară, alege o companie în care poţi evolua.

Faptul că sari de la un loc de muncă la altul nu este o soluţie. Construieşte-ţi caracterul, experienţa şi identifică-ţi scopul în viaţă.

Descoperă ce îţi aduce fericire

Cea mai mare greşeală a generaţiei care suferă de sindromul Peter Pan este că de multe ori deciziile sunt bazate pe câştigul financiar. Dacă vrei o viaţă împlinită, dacă vrei să evoluezi, dă-ţi seama ce vrei să faci şi construieşte-ţi o carieră în acest domeniu. Dă dovadă de creativitate, dar păstrează-ţi concentrarea! Transformă-ţi talentul în plan şi creşte-l! Evoluează!

Asumă-ţi responsabilităţi

A te maturiza înseamnă să îţi asumi responsabilităţi, să îţi asumi când greşeşti, să îţi asumi succesul, să nu dai vina pe alţii, să îţi dai seama unde ai greşit şi să cauţi mereu ce vrei – toate la un loc.

Problema persoanelor ce suferă de sindromul Peter Pan este că mereu caută o vină şi un vinovat. Asta te face să te simţi bine o perioadă însă, până la urmă, rămâi blocat şi nu mai ai energie să creşti, să accepţi că viitorul tău este responsabilitatea ta.

Începe să munceşti pe bune

Dacă într-adevăr vrei să te maturizezi, atunci e necesar să realizezi că nimic nu vine gratis. Dacă consideri că nu ai ce meriţi în viaţă, încetează să te plângi şi canalizează-ţi energia să dobândeşti ceea ce îţi lipseşte. Doar oamenii imaturi emoţional cred că vor primi lucruri fără să facă nimic pentru ele. Adulţii de succes ştiu că nu au ajuns acolo decât prin muncă cinstită. Investeşte timp şi energie acum şi vei culege beneficiile în viaţă!

Uită de planul B!

Ai undeva pe fundal planul B: dacă nu reuşesc, mă întorc la părinţi. Dacă mereu faci asta, niciodată nu vei vedea ce înseamnă să fii un adult responsabil şi autentic. Găseşte o soluţie, o modalitate de a merge mai departe şi atunci când cazi. Părinţii tăi făceau asta când tu erai copil! Pare să fie o capcană maturizarea, dar dacă te concentrezi pe beneficiile vieţii de adult, vei descoperi că poţi avea o viaţă împlinită şi de succes.

@shutterstock