Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea. Efectele sunt uimitoare

2 81694 original jpg jpeg

Nicio zi nu ar trebui să înceapă fără o cafea bună, întrucât aceasta are numeroase proprietăţi pentru sănătate. Mai exact, conform experţilor, cofeina regăsită în cafea are puterea de a stimula funcţiile creierului.

Potrivit eva.ro, doza zilnică recomandată de cofeină este 2-3mg/0,5 kilograme de greutate corporală, ceea ce înseamnă că un adult de 70 de kilograme poate să consume 315 mg de cafea. Astfel, conform experţilor, 400 mg este echivalentul a cinci ceşti de cafea pe zi, iar acesta reprezintă un consum moderat de cofeină.

De ce ar trebui să bei cafea în fiecare zi, află mai jos:

Cafeaua conţine vitamine

Ce faci când ai poftă de dulciuri şi de alimente nesănătoase? Trucurile care te ajută să nu cazi pradă ispitelor culinare

Cafeaua este o sursă excelentă de vitamine B2 şi B5, dar şi magneziu şi potasiu şi antioxidanţi, motiv pentru care ajută la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Cafeau ajută la regenerarea ficatului De regulă, ficatul se regenerează, însă atunci când este atacat de boli şi ficatul încearcă să se repare singur, se alege cu cicatrici pe suprafaţa lui şi, în timp, apare ciroza. Studiile arată că persoanele care beau minim patru ceşti de cafea pe zi au un risc cu 80% mai redus de a dezvolta boli de ficat.

Cafeaua previne apariţia unor boli

Graţie conţinutului bogat de antioxidanţi, cafeaua ajută la menţinerea funcţiilor creierului, motiv pentru care previne apariţia unor boli grave, precum Alzheimer, Parkinson ori demenţă.

Datorită  antioxidanţilor pe care îi conţine, cafeaua contribuie la creşterea colesterolului bun (HDL) şi la scăderea inflamaţiilor din organism. De asemenea, cafeaua împiedică formarea plăcii bacteriene din gură, ceea ce duce la scăderea riscului apariţiei cariilor.

Mituri despre zodia ta. Ce se spune despre fiecare nativ şi nu este adevărat: Nu, Taurii nu sunt egoişti

De asemenea, cafeaua este un inhibitor pentru efectul toxic al HIAPP (Human Islet Amyloid Polypeptide), o substanta care se formează în pancreas. Aceasta substanta a fost descoperită la oamenii care suferă de diabet de tip II şi, de asemenea, ajută la funcţionarea optimă a creierului, îmbunătăţind memoria, dispoziţia, nivelul de energie şi chiar şi timpul de reacţie.