Cum să rezolvi singură problemele maşinii tale de spălat haine. Cele mai simple soluţii!

1 masina de spalat jpg jpeg

Maşina de spălat a devenit nelipsită din orice gospodărie. Pe lângă faptul că îţi uşurează foarte mult munca de acasă, datorită ei economiseşti şi foarte mult timp. Atunci când o achiziţionezi, este importat să citeşti instrucţiunile de folosire, înainte să te confrunţi cu vreo problemă şi să fie nevoie să o duci la reparat. Iată cum poţi să ai grijă singură de maşina de spălat, în cele mai simple moduri!

Îţi poţi da seama că aparatul casnic are o problemă pe care o poţi rezolva rapid, înainte să chemi un instalator profesionist. Nu va fi nevoie să cauţi un specialist, dacă eşti atentă la aceste aspecte:

Se acumulează apă în cutia pentru detergent

Dacă atunci când vrei să introduci detergent sau balsam pentru o nouă spălare, observi că în compartiment a rămas apă, curăţă-l bine în chiuvetă, folosind apă călduţă. Repetă acest lucru după fiecare 3-4 spălări ca să eviţi să rămână detergent în compartiment.

Mucegai în jurul maşinii de spălat

Dacă observi urme de mucegai în spatele maşinii de spălat sau pe uscător este semn că spaţiul în care ai depozitat electrocasnicul este prea închis. Specialiştii spun că este nevoie de un spaţiu deschis pentru maşina de spălat, mai mare de 10 metri pătraţi, ca să nu apară condens sau mucegai. Când instalezi o maşină nouă, asigură-te că o aşezi într-o cameră bine aerisită şi suficient de mare, pentru a-i prelungi durata de viaţă.

Fii atentă la materialele introduse în cuvă

Când vine vorba de electrocasnice, zgomotele nu sunt niciodată bune. Dacă maşina ta de spălat scoate sunete ciudate, trebuie să te asiguri că nu ai introdus în cuvă metale sau alte materiale dure. Dacă zgomotul persistă este posibil ca uleiul maşinii să se fi uscat şi să fie nevoie de un specialist.

Conducta de evacuare a apei este blocată

Această problemă nu este uşor de observat. Odată ce se elimină apa murdară, în ţeava de evacuare a maşinii de spălat rămân multe scame care pot bloca cu timpul trecerea apei. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să o cureţi regulat. Poţi aspira interiorul conductei şi în aşa fel nu va mai fi nevoie să o schimbi atât de repede sau să chemi un instalator.

Simţi un miros fierbinte când maşina funcţionează

Atât maşinile de spălat, cât şi uscătoarele se pot supraîncălzi din diferite motive. Unul dintre ele poate fi că ai supraîncărcat maşina cu mai multe haine decât capacitatea ei. Atunci când se întâmplă acest lucru, verifică în manualul de instrucţiuni gramajele pe care hainele le au şi fii atentă să nu depăşeşti limita. Totodată mirosul poatea apărea şi când speli la o temperatură ridicată. 

Maşina de spălat tremură

Dacă maşina ta de spălat începe să se mişte în timp ce spală, şi observi o intensitate crescută a mişcărilor mai mare decât de obicei, există două explicaţii pe care trebuie să lei în calcul. Prima este că trebuie să te asiguri că ai scos toate şuruburile de transport, din spatele maşinii. A doua ar fi că amortizoarele sunt deteriorate. Dacă ai o maşină de spălat de foarte mulţi ani, e posibil ca starea amortizoarelor să nu fie la fel ca atunci când ai cumpărat-o, iar în acest caz ai nevoie de un specialist să o repare.

Rufele sunt prea închise la culoare?

Dacă ţi se pare că după primele spălări, hainele tale preferate sunt mai închise la culoare este recomandat să foloseşti detergent special pentru fiecare tip de îmbrăcăminte. Spre exemplu, pentru hainele închise poţi folosi detergent tip capsulă, iar pentru cele albe detergent pudră pentru un rezultat ideal. Nu este nevoie să schimbi maşina de spălat dacă eşti atentă la tipul de detergent folosit. Totodată, este recomandat să foloseşti o soluţie anticalcar pentru a-ţi proteja maşina împotriva depunerilor de piatră. 

Sursă foto: Shutterstock