De ce ar trebui să nu-ţi mai ţii telefonul mobil în dormitor. Pericolele sunt mai mari decât crezi

1 84219 original jpg jpeg

Telefonul mobil a devenit un accesoriu la care oamenii nu renunţă cu uşurinţă. Ba mai mult, mulţi dintre ei îl iau şi atunci când merg la culcare, lucru care nu e în regulă întrucât te-ai putea expune multor probleme de sănătate.

Conform unor studii de specialitate, spaţiul de odihnă nu e compatibil cu telefonul mobil, motiv pentru care ar trebui să-l ţii cât mai departe.

De ce e periculos să păstrezi telefonul mobil în dormitor, află mai jos:

Vei adormi mai greu

Conform eva.ro, lumina  albastră emisă de ecranul telefonului suprimă producţia de melatonină, hormonul creat de glanda pineală care reglează somnul. Organismul produce melanină în mod natural în timpul nopţii, dar lumina albastră a telefonului mobil va afecta negativ această funcţie. Este recomandat să ataşezi un filtru de lumină albastră la ecranul telefonului dacă îl vei folosi seara pentru a creşte cantitatea de lumină galbenă. Cu o oră înainte de a merge la culcare trebuie să eviţi să priveşti în ecranul telefonului mobil pentru a crea condiţiile optime pentru un somn liniştit şi profund.

Ce poţi face cu cojile de portocale? Un spray natural de împrospătare! Cum se prepară

Îţi poţi deteriora vederea

Telefoanele mobile emit un nivel ridicat de lumină albastră care poate deteriora retina dacă te expui la ea seara sau noaptea pentru că nu mai este echilibrată de lumina naturală. Dacă vei continua să faci acest lucru pe termen lung s-ar putea manifesta degenerescenţa maculară sau chiar orbirea.

Vei avea un somn agitat şi întrerupt

Chiar dacă ai reuşit să adormi telefonul mobil aflat în dormitor va avea un impact negativ asupra calităţii somnului. Este foarte probabil să te trezeşti des în timpul nopţii dacă ai privit în ecranul telefonului înainte de a te culca, mai ales dacă îl ţii pe o noptieră, lângă pat. În cadrul studiilor de specialitate utilizarea telefoanelor mobile în pat a fost corelată cu reducerea fazei REM a somnului. Această etapă a odihnei este cea care asigură refacerea organismului şi joacă un rol critic pentru păstrarea amintirilor pe termen lung, stimularea creativităţii şi rezolvarea problemelor complexe, potrivit sursei citate.