De ce este greşit şi total nesănătos să citeşti cât petreci timp la toaletă

1 shutterstock 117466399 jpg jpeg

Statisticile arată că o persoană petrece mai mult de trei ore pe săptămână la toaletă. Acest lucru depăşeşte cu mult pe cele 10-15 minute recomandate pe zi, adică aproximativ 1 oră şi 45 de minute pe săptămână. Dacă te întrebi cum trece timpul atât de repede, atunci telefoanele mobile şi chiar cărţile reprezintă răspunsul potrivit pentru tine.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că trei din patru oameni au recunoscut că nu renunţă la telefon nici când utilizează baia. Ar fi bine să ştii că sunt nu mai puţin de cinci motive întemeiate pentru faptul că obiceiul este unul periculos. Nu degeaba recomandarea este să nu petreci mai mult de 15 minute în poziţie de şezut pe vasul de toaletă.

Loc de joacă pentru germeni

Telefoanele pot transfera şi prelua germeni cu succes garantat. Prin utilizarea telefoanelor, poţi transfera germenii de pe suprafaţa lor în zonele intime, în timpul igienei. De asemenea, pot prelua germeni de pe orice suprafaţă a băii în timp ce te speli pe mâini.

Pot apărea hemoroizii

Potrivit medicilor, statul pe toaletă între unul şi 15 minute reprezintă o normalitate. Ce depăşeşte această durată constituie un real pericol, pentru că se pune presiune inutilă pe rect. Iar hemoroizii sunt unul dintre cele mai grave simptome, urmat de prolaps rectal.

Intensifică starea de stres

Telefoanele nu numai că îţi vor menţine creierul în stare de alertă, dar te vor distrage şi de la activităţile zilnice. În niciun caz nu căuta să te relaxezi, să te deconectezi de la stresul cotidian cât timp eşti la baie.Dacă vrei să faci o pauză în timpul zilei, încearcă să meditezi sau să practici câteva exerciţii. Activându-ţi corpul, îţi vei activa şi creierul. În plus, atunci când mănânci, încearcă să te bucuri de masă, fără să te grăbeşti să termini ce ai de mâncat.

Nu constituie o strategie de evadare

Un studiu efectuat în anul 2016 a scos la iveală că mulţi dintre participanţi şi-au folosit telefoanele pentru a suprima sentimentele şi emoţiile negative. De asemenea, acelaşi studiu a arătat că studenţii îşi foloseau telefoanele pentru a combate plictiseala. Drept urmare, utilizarea continuă a telefoanelor, ca strategie de a face faţă unor situaţii neplăcute, ar putea avea un impact sever asupra sănătăţii mentale.

Iroseşti timpul

Conform cercetărilor, cei mai mulţi dintre noi petrecem, în medie, 90 de minute pe zi cu ochii în telefoane, ceea ce înseamnă aproximativ patru ani din viaţă. Acelaşi studiu sugerează că angajaţii pierd aproximativ cinci ore pe săptămână pe lucruri care nu ţin de muncă, în timpul programului de serviciu.

@shutterstock