Ai o stare proastă? Ce obiceiuri să adopți pentru o viață mai fericită

Dacă nu traversezi cea mai frumoasă perioadă, este nevoie să adopți câteva obiceiuri care te vor conduce către o viață mai fericită. Cu simple schimbări în stilul de viață o să te simți mai bine! 

image

Un prim lucru pe care îl poți face este să îți achiziționezi un jurnal în care să îți notezi lucrurile pentru care ești recunoscător. Prin practicarea recunoștinței vei deveni conștient de prezent, mulțumit cu ceea ce ai și vei fi mai motivat să faci alegeri sănătoase.

De asemenea, în jurnal îți poți nota câteva lucruri pe care dorești să le faci pe parcursul zilei, cum ar fi să mergi la o plimbare și să vizitezi locul tău preferat. Astfel, vei fi motivat să îți îndeplinești obiectivele, iar la finalul zilei te vei simți mai bine.

În același jurnal îți poți nota planul pe care ți-l propui să-l respecți în ziua următoare. Adică o listă cu sarcini pe care să le duci la bun sfârșit. Acest obicei te va ajuta să îți respecți rutina, să îți urmărești obiectivele și să ai mai multă motivație. 

Mișcarea te ajută foarte mult! 

Oricât de lipsit de motivație ai fi, este bine să faci cel puțin 30 de minute de mișcare zilnică. Este dovedit că sportul ajută corpul să fie în formă, dar și sănătatea mintală. Exercițiile fizice regulate favorizează eliberarea de endorfine, care îmbunătățesc starea de spirit și încrederea în sine.

Plimbările în aer liber te vor ajuta să alungi stările negative. O astfel de ieșire te destresează și te face să îți analizezi problemele dintr-o altă perspectivă. Este bine să te plimbi singur, deoarece conectarea cu propriul sine este crucială, dar și în compania prietenilor, deoarece viața socială contribuie la sănătatea și fericirea emoțională. Când nu te simți bine, interacționează cu persoane de încredere, care să îți ofere sfaturi sincere!

Citește și: Stare proastă? Lipsă de energie? Vezi ce alimente alungă astenia! 

Dacă ai o stare proastă, evită să consumi stimulente, precum alcool sau cafea, ci optează pentru mai multă apă! Cercetările arată că deshidratarea afectează starea de spirit, așa că bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi. De asemenea, oferirea unui cadou, voluntariatul, meditația, apelarea la serviciile unui psiholog și alegerea unui nou hobby sunt activități care te vor ajuta să ieși din starea proastă.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg