Stare proastă? Lipsă de energie? Vezi ce alimente alungă astenia!

Indiferent dacă suferi anual de astenie sau doar la trecerea la sezonul rece, poate fi util să încerci unele alimente pentru a o preveni atunci când simţi că te cuprind oboseala şi starea de spirit proastă.

image

Cei care se confruntă cu astenia au adesea o dispoziție proastă, grade variate de depresie, o lipsă de energi inexplicabilă, tulburări de somn, iritabilitate, apetit crescut, poftă puternică de carbohidrați și alimente dulci, dureri de cap.

Dacă te numeri printre aceşti, trebuie să ştii tot ceea ce mănânci are un impact enorm asupra stării tale de spirit. Prin urmare, ai putea avea mai multă energie şi ai putea scăpa de alte manifestări ale asteniei dacă ai lua în calcul câteva schimbări de dietă în anotimpurile de tranziţie.

Alimentele fermentate

Intestinul joacă un rol enorm în susținerea bunăstării mentale și fizice, motiv pentru care ar fi bine să acorzi mai multă atenție alimentelor sănătoase pentru această parte a corpului, cum sunt murăturile.

Sănătatea microbiomului influenţează starea de spirit, prin urmare ai nevoie de mai multe bacterii benefice în intestin care ajută la îmbunătățirea sănătății mintale. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă sănătatea ta intestinală ar putea fi legată de anxietatea ta, răspunsul este afirmativ. De aceea, se recomandă consumul de alimente fermentate, bogate în probiotice.

Ouăle

Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, ceea ce înseamnă că îţi vor menține starea de saţietate de-a lungul zilei, ouăle alese pentru micul dejun s-a dovedit că dau o starea de spirit mai bună în diminețile mohorâte.

Te-ar mai putea interesa: Ce să faci când schimbările de vreme îți descarcă bateriile

Conţin şi vitamina D, aceeași pe care soarele o oferă corpului. De fapt, lipsa luminii solare este adesea asociată cu astenia, iar vitamina D este cunoscută ca vitamina soarelui, deoarece corpurile noastre o pot produce atunci când sunt expuse la soare.

Legumele de sezon

Prazul, cartofii și broccoli sunt ideala în supe şi alungă astenia. Legumele au un conținut mare de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți.

Vezi și: Obiceiul care îți fură energia și te obosește mai mult decât crezi

Prin consumarea acestor alimente, îţi susţii sistemul imunitar și crești nivelul de energie. Rădăcinoasele sunt cele mai bune aliate toamna şi le poţi include în supe sau salate.

Alimentele bogate în Omega-3

Hrana pentru creier sau Omega-3 te poate ajuta să ai mai multă energie toamna aceasta. Una dintre cele mai bune modalități de a introduce Omega-3 în dietă este să consumi pește gras (somon, hering, midii, hamsii).

Vei observa că îţi dă o stare de spirit mai bună şi o eficienţă mai mare la job. Un efect asemănător îl obţii şi prin consumul de ciocolată neagră sau nuci.

FOTO: Shutterstock



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg