Ce să nu porţi la un interviu de angajare

1 76711 original jpg jpeg

Un interviu de angajare este una dintre cele mai stresante situaţii cu care fiecare dintre noi ne confruntăm într-un anumit moment din viaţă. Deşi nu poţi deţine controlul asupra modului în care întâlnirea cu posibilul tău viitor angajator va decurge, poţi controla modul în care te îmbraci, astfel încât, cel puţin din punct de vedere vizual, impresia pe să fie impecabilă.

Indiferent de profilul companiei din care aspiri să faci parte, următoarele reguli vestimentare se aplică în cazul majorităţii interviurilor de angajare:

Nu purta nimic ţipător

Un interviu de angajare nu durează foarte mult. De aceea, încearcă să nu distragi atenţia angajatorului printr-o vestimentaţie ieşită din comun în culori puternice şi foarte accesorizată. De exemplu, un colier prea sclipitor sau o bluză în nuanţe neon ar trebui evitate. De altfel, orice fel de bijuterii masive, haine în culori tari sau accesorii de păr care nu doar că nu te pun într-o lumină favorabilă, dar reuşesc să distragă atenţia de la ceea ce ai de spus despre tine sunt nerecomandate.

Evită blugii rupţi sau prea deterioraţi

O pereche de blugi rupţi în genunchi nu este cea mai bună idee pentru un interviu de angajare, chiar dacă îţi reflectă foarte bine personalitatea. De asemenea, evită outfit-urile care te fac să arăţi dezordonat şi neîngrijit.

Uită de parfum

Să miroşi plăcut atunci când te afli într-o situaţie stresantă, în care ştii că privirile sunt aţintite asupra ta este perfect. Să foloseşti în exces un parfum care poate nu e pe placul celor din jurul tău nu e cea mai bună idee. De aceea, atunci când mergi la un interviu de angajare, specialiştii HR ne sfătuiesc să evităm parfumul pentru că mirosul acestuia poate fi deranjant pentru persoana care ne intervievează. Limitează-te doar la un deodorant şi omite parfumul doar de această dată.

Blazerul sau sacoul, mereu o alegere potrivită

Când nu ştii cum să te îmbraci pentru a face o impresie bună, optează pentru un sacou sau un blazer în culori închise şi vei ieşi imediat din încurcătură.

Pantofii, mai importanţi decât crezi

Te gândeşti că te vei aşeza la o masă sau la un birou, aşa că pantofii, oricum ar fi, nu vor fi observaţi. Ei bine, nu este deloc aşa. O pereche de pantofi sport purtaţi la un outfit elegant sunt o alegere care trebuie evitată, mai ales că aceştia vor fi negreşit observaţi de angajator. În plus, pot crea impresia că eşti o persoană care nu acordă atenţie detaliilor, ceea ce din nou nu este bine.

Sursa foto: thelist.com,