Cum te poate testa angajatorul la interviu, fără să îți dai seama

În zilele noastre, nu este suficient să te uiți în CV-ul unui candidat și să îți dai seama că aceasta este persoana de care ai nevoie în companie. Prin urmare, angajatorii pot să apeleze la diferite strategii pentru a-și testa viitorii angajați. 

image

În timpul interviului, trebuie să fii pregătit pentru diverse situații neprevăzute, deoarece angajatorii pot să te testeze psihologic, fără să îți dai seama. Îți prezentăm patru teste psihologice la care poți fi supus. 

Citește și: Semne evidente că locul de muncă îți afectează sănătatea mintală 

Cum te poate testa angajatorul în timpul interviului 

Testul „ceștii de cafea‟ a câștigat popularitate în rândul angajatorilor. În timpul interviului, angajatorul îi oferă candidatului o ceașă cu cafea și îi urmărește cu atenție reacțiile. Această metodă poate spune multe despre caracterul și manierele persoanei și arată cât de repede se va integra în colectiv. Cea mai bună decizie, în acest caz, este ca după interviu să îți speli singur cana, spune Trent Innes, șef al unei companii de contabilitate. 

„Testul răbdării‟ este întâlnit adesea la interviuri. Dacă întâlnirea este programată la o oră fixă, iar angajatorul întârzie 10 minute, apoi încă 10 și apoi încă 15 minute sunt șanse mari să te testeze. Acest truc arată cât de stabil este candidatul din punct de vedere emoțional în situații stresante și cât de mult își dorește să obțină noul loc de muncă. 

Angajatorul începe să se comporte ciudat dintr-o dată? Fie că te ignoră, se uită în ecranul calculatorului sau răspunde la telefon și părăsește încăperea în mijlocul interviului, aceste comportamente pot să îți testeze, de fapt, atenția. Angajatorul vrea să afle cât de repede îți amintești unde ați rămas cu discuția. 

Citește și: Shurubel, despre provocările din televiziune: „Mi-a căzut o plombă fix înainte să intrăm în direct”

Un alt test, care poate ajuta angajatorul să identifice candidații receptivi, este să arunce un pix pe jos și să urmărească reacțiile. Dacă persoana în cauză se apleacă instinctiv și ridică pixul, sunt șanse mari să fie angajat, scrie „Bright Side‟. 

Așadar, acestea sunt doar o mică parte dintre testele psihologice la care te pot supune angajatorii, fără să îți dai seama. Tu ai trecut vreodată prin astfel de situații la interviuri? 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg