Semne evidente că locul de muncă îți afectează sănătatea mintală

Trebuie să recunoaștem că niciun loc de muncă nu este perfect, dar când sănătatea mintală îți este afectată, este necesar să îți cauți un alt job. Îți prezentăm câteva semne care îți arată, în mod evident, că locul de muncă te afectează mai mult decât credeai. 

image

Orice loc de muncă are plusuri și minusuri, dar dacă sănătatea ta mintală este în pericol, a sosit momentul să iei măsurile potrivite. 

Nu te odihnești corespunzător 

Îți dai seama că ceea ce faci te afectează dacă programul tău de odihnă nu mai este la fel așa cum era înainte să începi acest job. De asemenea, cu cât dormi mai puțin, cu atât sănătatea ta poate fi pusă în pericol, așa că stai departe de acest cerc vicios, fă-ți un program de odihnă și ia măsurile cuvenite!  

Te cuprind emoții negative

Știi că locul de muncă te afectează dacă înainte să ajung la birou ești cuprins de emoții negative, precum frică și spaimă. Îngrijorările constante pot să provoace anxietate, depresie și probleme de încredere, în special când anagajații nu comunică eficient. 

„Dacă mergi la job cu teama că se va putea întâmpla un dezastru sau dacă îți pierzi speranța că totul va fi bine, știi că slujba ta îți face mai mult rău decât crezi‟, a spus psihologul Gregory Kushnick pentru „Work and Money‟. 

Nu mai socializezi 

Când nu ești mulțumit de slujba ta, și dorința de a socializa cu colegii scade în mod natural. S-ar putea să observi că ai tendința de a te separa de ceilalți și că îți dorești să faci lucruri de unul singur. Echipa este foarte importantă la un loc de muncă, iar lipsa de comunicare poate duce la frustări și la episoade de iritabilitate.  

Scăderea performanței

Dacă observi o scădere semnificativă în performanța de la locul de muncă, cum sunt dificultățile de concentrare sau dificultățile în îndeplinirea sarcinilor, acesta poate fi un semn că sănătatea ta mintală este afectată. 

  • Un mediu de lucru stresant se poate manifesta și prin simptome fizice, precum: dureri de cap frecvente, tensiune musculară, palpitații, indigestie și probleme gastrointestinale. De asemenea, stresul poate să provoace și sindromul mâncatului compulsiv (tulburare cunoscută și sub numele de „binge eating‟). 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg