Semne evidente că locul de muncă îți afectează sănătatea mintală

Trebuie să recunoaștem că niciun loc de muncă nu este perfect, dar când sănătatea mintală îți este afectată, este necesar să îți cauți un alt job. Îți prezentăm câteva semne care îți arată, în mod evident, că locul de muncă te afectează mai mult decât credeai. 

image

Orice loc de muncă are plusuri și minusuri, dar dacă sănătatea ta mintală este în pericol, a sosit momentul să iei măsurile potrivite. 

Nu te odihnești corespunzător 

Îți dai seama că ceea ce faci te afectează dacă programul tău de odihnă nu mai este la fel așa cum era înainte să începi acest job. De asemenea, cu cât dormi mai puțin, cu atât sănătatea ta poate fi pusă în pericol, așa că stai departe de acest cerc vicios, fă-ți un program de odihnă și ia măsurile cuvenite!  

Te cuprind emoții negative

Știi că locul de muncă te afectează dacă înainte să ajung la birou ești cuprins de emoții negative, precum frică și spaimă. Îngrijorările constante pot să provoace anxietate, depresie și probleme de încredere, în special când anagajații nu comunică eficient. 

„Dacă mergi la job cu teama că se va putea întâmpla un dezastru sau dacă îți pierzi speranța că totul va fi bine, știi că slujba ta îți face mai mult rău decât crezi‟, a spus psihologul Gregory Kushnick pentru „Work and Money‟. 

Nu mai socializezi 

Când nu ești mulțumit de slujba ta, și dorința de a socializa cu colegii scade în mod natural. S-ar putea să observi că ai tendința de a te separa de ceilalți și că îți dorești să faci lucruri de unul singur. Echipa este foarte importantă la un loc de muncă, iar lipsa de comunicare poate duce la frustări și la episoade de iritabilitate.  

Scăderea performanței

Dacă observi o scădere semnificativă în performanța de la locul de muncă, cum sunt dificultățile de concentrare sau dificultățile în îndeplinirea sarcinilor, acesta poate fi un semn că sănătatea ta mintală este afectată. 

  • Un mediu de lucru stresant se poate manifesta și prin simptome fizice, precum: dureri de cap frecvente, tensiune musculară, palpitații, indigestie și probleme gastrointestinale. De asemenea, stresul poate să provoace și sindromul mâncatului compulsiv (tulburare cunoscută și sub numele de „binge eating‟). 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg