De ce resping cei de la Resurse Umane anumiți candidați pentru un job

Avem cu toții emoții atunci când dorim să ne angajăm undeva și dăm interviu în acest sens. Experții în Resurse Umane ne dezvăluie ce NU trebuie făcut la un interviu.

image

Există tot felul de comportamente, atitudini și greșeli pe care le putem face în timpul unei discuții avute pentru a primi un job, iar specialiștii ne spun ce îi face pe ei să respingă un canditat aflat la interviu.

Pe Reddit, mai multe persoane care recrutează oamenii în anumite funcții au făcut o listă întreagă de „defecte” ale candidaților. Unii s-au plâns că anumiți candidați au ales să folosească inteligența artificială pentru a răspunde la întrebările posibilului angajator, alții au mărturisit că nu suportau… igiena deficitară a concurenților pentru un anumit post, iar cei care se laudă cu „calități” de genul „pot să beau oricât alcool, e marele meu atuu” sunt trimiși și ei acasă de urgență.

Angajatorii i-au respins și pe cei care s-au prezentat la inverviu cu părinții, pentru că acest lucru denotă o lipsă de independendeță îngrijorătoare pentru cineva care-și dorește un job și, implicit să-și câștige singur existența.

O treime din cei care recrutează angajați au rescunoscut că resping candidații în funcție de profilul lor de pe rețelele sociale, deși nu e un criteriu „oficial”. În ceea ce privește IA, este un element nou la interviuri, dar te poate scoate complet din competiție: „Am făcut un interviu video cu o domnișoară, care am descoperit destul de repede că îmi răspundea după ce citea răspunsurile date de ChatGPT. Întreaga experiență a fost dureroasă de-a dreptul!”, a declarat acesta.  

„Răspunsurile ei erau niște eseuri făcute în jurul unui cuvânt cheie, ea nu răspundea deloc întrebărilor mele. Am întrebat-o despre realizările ei și ea a început să-mi spună o definiție a împlinirilor simțite adesea de oameni în general. A primit un «Nu!» instant!”, a conchis acesta.

Pe lângă faptul că nu e deloc OK să folosești inteligența artificială în timpul unui interviu, o anumită etichetă profesională e absolut necesară în timpul unei discuții pe Zoom: „Șeful meu a intervievat pe cineva pe Zoom care n-avea cămașă pe el. Cum Dumnezeului te gândești că o să te descurci în viață și la locul de muncă, dacă nu ești capabil să te prezinți îmbrăcat la o discuție profesională?!”.

Adevărul e că există situații diverse la interviurile pentru obținerea unui serviciu și specialiștii HR au întâlnit multe persoane care s-au dovedit complet iresponsabile și chiar ciudate în timpul conversației avute cu ele, motiv pentru care n-au primit jobul respectiv, evident.

foto - ShutterstockRecente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg