Cum recunoști un loc de muncă toxic încă de la primul interviu

Dacă îți dorești să obții un anumit loc de muncă, dar te temi că acesta nu va fi pe măsura așteptărilor tale, este bine să fii atentă încă de la primul interviu la detalii. Anumite indicii îți pot dezvălui că mediul de lucru poate fi toxic! 

image

Este firesc să îți dorești să evoluezi în carieră, însă schimbările de job nu sunt pentru oricine! Există persoane cărora le este teamă de ceea ce vor găsi la noul loc de muncă, precum: colegi antipatici, un șef narcisist sau un program de muncă aglomerat, care interferează cu activitățile din timpul liber. 

Citește și: Semne evidente că locul de muncă îți afectează sănătatea mintală

Dacă te regăsești, specialista în resurse umane, Laura Leuillier, cunoscută pentru sfaturile pe care le oferă în mediul online celor care sunt în căutare de job, dezvăluie cum să îți dai seama încă de la primul interviu că locul de muncă pentru care ai aplicat nu ți se potrivește și este toxic.

  1. Fluctuație mare de angajați - Dacă întâlnești oameni care se grăbesc să își dea demisia sau ai auzit că multe persoane au făcut-o în ultima perioadă, ar putea fi o problemă în companie. Specialista sugerează că platforma LinkedIn te-ar putea ajuta să descoperi cât timp rămân angajații în companie și cât de repede își dau demisia. 
  2. Maganerul nu te lasă să vorbești - Dacă persoana care te intervievează nu te lasă să vorbești în timpul interviului, iar tu nu te simți confortabil în preajma sa, acest lucru denotă că nu veți putea colabora nici pe termen lung. În schimb, dacă managerul te ascultă, îți înțelege nevoile și îți răspunde la toate întrebările, acestea sunt semne că sunteți compatibili. 
  3. Auzi cuvinte pe care nu le înțelegi - La primul interviu, managerul trebuie să poarte un dialog deschis, iar discursul său să fie ușor de înțeles de către viitorii angajați. Dar dacă el folosește cuvinte mari, doar pentru a-și arăta puterea pe care o are în companie, acesta este un semnal roșu că locul tău nu este în această companie. 

Vezi și: Ce să îi răspunzi angajatorului la întrebarea „de ce ai plecat de la fostul loc de muncă?” 

Știai că… Dacă ai acceptat să lucrezi într-un mediu toxic sunt șanse mari ca în 6-12 luni să îți dai demisia? 

Sursă foto: Shutterstock