Femeile care merg mai des în vacanță se feresc de aceste probleme medicale!

Femeile lucrătoare primesc un sfat esențial din partea specialiștilor: „Nu evitați vacanțele!‟. Potrivit cercetărilor, timpul petrecut în concediu este esențial pentru sănătatea fizică și psihică, inclusiv pentru bunăstarea relației de cuplu! 

image

Lucrătoarele sunt îndemnate să meargă în vacanțe de trei-patru ori pe an, deoarece așa vor putea să evite trei probleme majore de sănătate, des întâlnite în rândul persoanelor care muncesc prea mult, respectiv - stres cronic, tensiune și depresie.

Citește și acest articol: Horoscopul călătoriilor 2024. Află ce destinație ți se potrivește anul acesta! 

Potrivit unui studiu realizat în anul 2005 al Societății Medicale din Wisconsin (SUA), femeile care pleacă în vacanță doar o dată la doi ani au mai multe șanse să se confrunte cu aceste probleme, spre deosebire de cele care pleacă în vacanță de trei-patru ori pe an.

De asemenea, cercetarea a constatat că satisfacția conjugală a femeilor care merg mai rar în vacanțe este mai mică, ceea ce indică o corelație între fericirea în cuplu și timpul liber. 

Vacanțele previn bolile de inimă

Concediul reprezintă mai mult decât o simplă pauză de la responsabilitățile zilnice, spun experții. Stresul și tensiunea cronică pot duce la epuizare extremă. La rândul său, epuizarea stocată în corp este dăunătoare pentru organism, iar, în timp, poate cauza diferite afecțiuni. De pildă, în cadrul unui studiu realizat pe 749 de femei, s-a constatat că lucrătoarele care pleacă în vacanță doar o dată la șase ani (sau mai puțin) au de opt ori mai multe șanse să se confrunte cu probleme cardiace, spre deosebire de femeile care pleacă în concediu de două ori pe an sau mai des. 

Vezi și acest articol: Cum să scapi de stres în 8 secunde. Funcționează de fiecare dată! 

Bărbații nu sunt imuni la stres! 

Lucrătorii de sex masculin nu sunt imuni la stresul provocat de locul de muncă! Conform „Your Tango”, bărbații pot fi, la rândul lor, predispuși la boli de inimă dacă nu iau pauze de la responsabilitățile zilnice.

Mai mult decât atât, potrivit unui studiu realizat de „Harvard Business‟, pentru fiecare 10 ore suplimentare de concediu ale unui angajat, performanța sa la sfârșitul anului se îmbunătățește cu 8%. În plus, lucrătorii care pleacă în vacanțe mai des au mai puține șanse să își părăsească locurile de muncă, spre deosebire de cei care nu o fac, menționează publicația. 

Sursă foto: Shutterestock  



Recente

Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg