Cum să scapi de stres în 8 secunde. Funcţionează de fiecare dată!

Stresul, anxietatea, stările negative au la bază un fapt comun: creşterea nivelului de cortizol. Există o metodă simplă, rapidă şi eficientă prin care poţi să scazi cortizolul.  

image

Treptat, începem să acceptăm prezenţa stresului în rutina zilnică, cu un sentiment de resemnare, ca şi cum nu putem face nimic pentru a-l face să dispară. Efectele negative devin vizibile pe termen lung dacă această situație continuă în timp. Creșterea nivelului de cortizol, cunoscut ca hormon al stresului, poate avea efecte fizice, precum dureri de cap, insomnie, nu doar stres. Ai nevoie de doar opt secunde pentru a-ți îmbunătăți starea de bine.

În ce constă regula de opt secunde?

Menținerea stresului la distanță ne face să ne bucurăm mai mult de viața de zi cu zi, ne permite să trăim mai mult și mai bine. Este adevărat că sunt o mulţime de situații care pot duce la stres, dar trebuie să învățăm să le gestionăm și să găsim modalități de a le controla. Un astfel de truc este regula de opt secunde, care este o soluție pe termen scurt. O poți pune în practică oriunde te-ai afla. Se bazează pur și simplu pe a oferi o îmbrățișare îndelungată. Aceasta va duce la stimularea secreţiei unui hormon care te face să te simți bine.

Hormonul care dă această stare este oxitocina, care se află pe plan opus cortizolului. Este responsabil de reducerea nivelului acestuia, de apariţia stării de bine şi a calmului într-o situaţie stresantă. Îi poţi creşte nivelul în mod natural, prin îmbrăţişări, exerciţii fizice, discuţii cu cineva drag care te priveşte în ochi şi-ţi arată că te înţelege.

Vezi şi: Melodia aceasta te linişteşte imediat şi reduce anxietatea. Ce efect are asupra ta?

Regula de opt secunde te va ajuta să întărești mai mult relațiile pe care le ai deja cu prietenii, partenerul de cuplu, familia, colegii de muncă. Punctul cheie este contactul fizic, care poate avea un impact pozitiv, într-un timp scurt.

Cum poţi să scapi de stres pe alte căi

Sunt şi alte metode prin care poți regla nivelul de cortizol, cum ar fi sportul sau mersul la plajă. Este important să ai o rutină sănătoasă, în care să nu intervină reducerea timpului de odihnă sau alimentația necorespunzătoare.

Te-ar mai putea interesa: O noua tendinţă pe reţelele sociale de a scăpa de stres: tehnica tapping de eliberare emoţională

Alimentele au şi ele un rol în reducerea nivelului de cortizol. Principalele vitamine și minerale care au acest efect sunt C, complexul B și magneziul. Pe acestea le iei din alimente precum citricele, nucile, peștele și legumele cu frunze verzi Evită consumul excesiv de cafea, zahăr și hidratează-te bine în fiecare zi.

FOTO: ShutterstockRecente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg