O noua tendinţă pe reţelele sociale de a scăpa de stres: tehnica tapping de eliberare emoţională

Tehnica de tapping pentru eliberare emoţională începe să atragă pe reţelele sociale tot mai multe persoane care se confruntă cu stresul. Află în ce constă şi dacă te poate ajuta şi pe tine!

image

Tendința tapping-ului câștigă popularitate pe rețelele sociale. Pentru cei care cred în tehnici de vindecare internă, medicină alternativă și meditație, această practică numită tapping sau tehnica de eliberare emoţională (EFT) îmbină mișcarea cu corpul și psihologia pentru a avea o stare de bine. Prin tapping sunt stimulate aceleaşi puncte ca în acupunctură cu scopul de a elibera blocajele emoţionale și energetice care provoacă stres, anxietate, furie, tristețe.

Cum să aplici tehnica tapping

Această tehnică presupune atingerea ușoară sau bătăile cu degetele a anumitor puncte ale corpului, în timp ce repeți fraze pozitive. „Această metodă simplă, rapidă, precisă și eficientă este inspirată din medicina chineză și punctele de pe corp identificate prin acupunctură. Nu este o descoperire recentă, din contră. Are mai mult de cinci mii de ani‟, a subliniat influenceriţa Naty Franzoni, conform Cronista.

Vezi şi: Grijile te copleşesc? Savurează 4 băuturi delicioase cu efect antistres

A face acest lucru acasă prin meditații ghidate poate fi sigur pentru persoanele de orice vârstă. Cu toate acestea, în sarcină, alăptare sau boli cronice ar trebui consultat medicul înainte de a o pune în practică.

Paşii de urmat pentru a face tapping contra stresului

Odată ce te-ai decis să încerci această metodă, este important ca, pentru început, să identifici problema sau emoția pe care vrei s-o abordezi, cum ar fi stresul sau anxietatea. Alege o frază afirmativă pe care s-o repetați în timpul tappingului. Ar trebui să se concentreze pe ceea ce vrei să obții mai degrabă decât pe ceea ce vrei să eviți.

Te-ar mai putea interesa: În ce constă terapia antistres prin desenarea pietrelor

Începe să bați cu degetele pe marginea laterală a mâinii, chiar sub degetul mic în timp ce repeți fraza afirmativă de mai multe ori.

image

Continuă să baţi uşor cu degetele și să repeți fraza în timp ce parcurgi mai multe puncte de atingere: sprâncenele, părţile laterale ale ochilor, zonele de sub ochi, punctul de sub nas, bărbia, clavicula, subraţele și abdomenul. După ce ai ajuns la final, evaluează care sunt emoțiile și sentimentele tale în acel moment. Dacă există încă o emoție negativă, poți repeta.Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg