Obiceiuri alimentare care te ajută să slăbeşti
Ţii dietă, faci exerciţii fizice, dar chiar şi aşa, cântarul tot nu-ţi arată câte kilograme vrei? Se poate să nu pierzi în greutate din cauza câtorva obiceiuri alimentare.
Mănâncă cinci sau şase mese mici sau gustări pe zi,în loc de trei mese mari
Potrivit unui studiu realizat de cercetători din Africa de Sud,când oamenii au mănâncă părţi din masa de dimineaţă,la intervale de câteva ore,consumă cu 30% mai puţine calorii la masa de prânz,decât atunci când mănâncă aceeaşi cantitate de alimente la o singură masă. Alte studii arată că,atunci când se consumă 5 sau 6 mese pe zi,corpul eliberează mai puţină insulină,care menţine zahărul din sânge la un nivel stabil şi ajută la reducerea foamei.
Consumă cât mai puţine dulciuri
Decât să pui ca topping la un bol cu îngheţată câteva fructe de pădure,pune,mai degrabă,la un vas cu fructe de pădure,o lingură de îngheţată. Totodtaă,nu mânca o friptură întreagă cu câteva legume,ci pune câteva fâşii de friptură la grătar pe pat de legume.
După micul dejun,bea numai apă
La micul dejun consumă un suc proaspăt de portocale. Dar în restul zilei,bea numai apă,nu suc sau alte băuturi. Băuturile îndulcite sunt conţin foarte multe calorii. Chiar şi aşa,acestea nu dau senzaţia de saţietate,chiar dacă conţin mult zahăr.
Citeşte şi:
Dietă cu cartofi:slăbeşti 6 kg în 2 săptămâni
Dietă cu gustări bogate în proteine
Mănâncă în farfurii mici
Specialiştii spun că cu cât ai mai multe produse alimentare în farfurie,cu atât mai mult le vei mânca pe toate,indiferent de cât de foame îţi este. Deci,în loc să foloseşti farfurii mari,foloseşte unele mai mici.
Ia masa doar în scaunul tau
Desemnează un scaun la masa din bucătarie ca singurul loc în care să mănânci,şi forţează-te să faci asta numai acolo,când eşti acasă,fie că e vorba de mese sau gustări. Asta înseamnă că nu vei lua nicio mâncare în faţa televizorului,sau în timp ce citeşti sau în dormitor. În felul acesta,nu vei fi tentată să consumi şi altceva în afară de mâncare sănătoasă.
Consumă alimente crude la fiecare masă
Ai grijă ca pe farfuria ta să existe morcovi,ţelină,ridichi,conopidă,portocale,piersici,mere,sau chiar mazăre. Acestea sunt potrivite la fiecare masă,mai ales că sunt sănătoase şi dau senzaţia de saţietate .