Nu știi ce să alegi în carieră? Verifică lista profesiilor de viitor!

Pe măsură ce tehnologia evoluează, preferințele consumatorilor se schimbă, iar piața muncii se modifică. În timp ce unele profesii vor dispărea mai curând decât crezi, altele vor fi la mare căutare. 

image

În acest context dinamic, adaptabilitatea și capacitatea continuă de a învăța devin caracteristici esențiale pentru a reuși. Persoanele care se vor adapta la noile cerințe vor avea mai multe șanse să aibă succes pe termen lung. Spre exemplu, o profesie care va fi la mare căutare și în viitor, la fel ca astăzi, este cea de medic. Pe măsură ce populația globală crește și nevoia de profesioniști în medicină va fi pe măsură. La fel de căutați vor fi și cercetătorii medicali, deoarece nevoia de a fi informat despre vaccinuri și tratamente va deveni din ce în ce mai importantă. 

Profesii care vor dispărea în viitor și ocupații de viitor 

O veste mai puțin bună vine pentru șoferii de camion! Folosirea camioanelor cu 100% conducere autonomă va avea un impact negativ din cauza pierderii a mii de locuri de muncă ca șofer. De pe piața muncii o să dispară și profesia de asistent administrativ/ secretar de birou, deoarece inteligența artificială face viața de la birou mai ușoară. Programele de pe calculator sunt capabile deja să organizeze corespondența, să gestioneze finanțele și să organizeze întâlniri. De alfel, din anul 2000 și până acum peste 1.6 milioane de astfel de locuri de muncă din Statele Unite ale Americii au dispărut, scrie „Espresso”. 

Citește și: Cele mai deprimante locuri de muncă. Nu face față oricine! 

Se preconizează că și nevoia de a apela la un agent de turism o să scadă dramatic în viitor, prin urmare, existența acestui loc de muncă este amenințată. De pe acum, majoritatea oamenilor analizează pe cont propriu destinația de vacanță unde intenționează să ajungă, iar zilele în care aveau nevoie de un agent de turism pentru a le rezerva o cameră de hotel sau un zbor cu avionul au dispărut. În schimb, în viitor va fi o mare nevoie de bucătari, ceea ce deja este evident. Industria de restaurante se bazează pe generația nouă de bucătari creativi, ceea ce înseamnă mai multe oportunități de carieră. 

Vezi și: Cum e să muncești pe o navă de croazieră. Ce secrete ascunde acest job 

Joburile în call-center sunt amenințate de inteligența artificială, deoarece tehnologia facilitatează comunicarea cu clienții. Nici profesia de bibliotecar nu se va mai căuta, pentru că multe biblioteci publice s-au adaptat deja, oferind variante digitale ale cărților. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg