Ce simplu poți să descoperi cine te sună cu număr necunoscut!

Pare aproape imposibil, însă există câteva modalități cu ajutorul cărora poți să descoperi identitatea persoanelor care te sună cu număr ascuns. Iată care sunt acestea!

image

Apelurile pe care le primim de la persoane pe care nu le avem trecute în agenda telefonului pot fi foarte stresante. Dacă ai trecut prin așa ceva, află cum poți să descoperi identitatea celor care te sună cu număr necunoscut! 

Vezi și: Motivul pentru care bateria telefonului se descarcă mult prea repede 

Apelează la furnizorul de telefonie mobilă

O modalitate de a identifica cine te sună cu număr ascuns, este să apelezi la furnizorul de telefonie mobilă. Operatorii de telefonie mobilă pot să dețină datele celui care te sună cu număr ascuns, implicit numărul său de telefon. Odată ce ai primit accesul la numărul de telefon, îl poți bloca din setările telefonului tău. 

Există aplicații care te pot ajuta

O altă modalitate prin care poți să descoperi cine te sună cu număr ascuns este să îți instalezi o aplicație care te poate ajuta, compatibilă cu telefonul tău.

De exemplu, o aplicație de folos este TrapCall, disponibilă atât pentru dispozitivele iOS, cât și pentru Android. Cu ajutorul acestei aplicații pot să identifici cine te sună și poți să blochezi apelurile de tip SPAM. 

Citește și: Cum te pot ataca hackerii având doar numărul tău de telefon

De folos este și Truecaller, o aplicație foarte populară, care are în prezent peste 250 de milioane de descărcări. Cu ajutorul aplicației Truecaller identifici apelurile celor rău intenționați și îi poți bloca. Mai mult de atât, beneficizi și de funcția chat. 

Cum blochezi numerele necunoscute din setările telefonului

Dacă ai un dispozitiv cu sistem de operare iOS, poți să blochezi automat numerele care nu se află în lista ta de contacte. Tot ce trebuie să faci este să intrii în Setările telefonului, apoi să accesezi funcția „Silence Unknown Callers” și să o activezi.

Cei cu sistem de operare Android, trebuie să acceseze Setările telefonului, apoi că activeze opțiunea „Blochează apeluri anonime”. 

Sursă foto: Shutterstock