Cum recunoști un psihopat. Trăsătura care îl dă de gol la o primă vedere

Un psihopat poate să își ascundă foarte ușor trăsăturile specifice, dar un specialist te învață cum să recunoști o astfel de persoană în doar câteva secunde. Trebuie doar să fii atent la o anumită expresie facială!  

image

Lipsa remușcărilor sau a vinovăției, superficialitatea emoțiilor, abilitățile de manipulare, lipsa empatiei, comportamentul impulsiv, lipsa regretului și comportamentul antisocial sunt doar câteva dintre caractersticile care pot să indice prezența unui comportament psihopatic. 

De regulă, un psihopat își ascunde foarte ușor trăsăturile specifice, iar diagnosticul psihopatiei trebuie să fie făcut de un profesionist în domeniul sănătății mintale. Cu toate acestea, o expertă în citirea expresiilor faciale ne învață cum putem să recunoaștem rapid o astfel de persoană.  

Citește și: Ce trăsături definesc un psihopat. Neurologii sunt de părere că au patru caracteristici 

Așa recunoști din prima un psihopat! 

Într-un filmuleț, care a ajuns viral pe TikTok, Annie Sarnbald, autoarea cărții „Diary of a Human Lie Detector: Facial Expressions in Love, Lust&Lies‟, a dezvăluit că o anumită expresie indică faptul că o persoană are tendințe psihopatice. Expertă în citirea expresiilor faciale, Annie Sarnbald a realizat cercetări ample despre expresiile faciale ale mai multor ucigași în serie. Așadar, cum recunoști din prima un psihopat? 

Citește și: Ce se întâmplă când un psihopat se îndrăgosește lulea și cum este relația în care alege să se implice 

Specialista a dezvăluit că îți poți da seama la o primă vedere dacă persoana din fața ta are tendințe psihopatice. Un psihopat are ochii mari, la fel ca o persoană care se sperie de ceva: „Când omul obișnuit se sperie, dacă primește o veste șocantă, ochii săi devin mari și rotunzi. Spre exemplu, dacă auzi un zgomot puternic, vei ridica pleoapele superioare, așa cum o face, de regulă, un psihopat‟, a spus experta. 

Potrivit ei, motivul pentru care psihopații au ochii mari nu are de-a face cu o sperietură sau cu un lucru deranjant, ci cu instabilitatea lor mintală.

De altfel, psihopații nu experimentează aceleași emoții ca o persoană obișnuită. De aceea cei cu tendințe psihopatice se dovedesc a fi ucigași în serie, deoarece, în lipsa emoțiilor, le este ușor să acționeze cu „sânge rece”.  

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: TikTok @lewisRecente