Depresia la bărbați: semne subtile care pot indica prezența afecțiunii

Spre deosebire de femei, bărbații își pot manifesta depresia prin simptome subtile. Iată o parte dintre semnele care pot indica prezența acestei afecțiuni! 

image

Depresia este o tulburare afectivă care se manifestă prin sentimente de tristețe, pierderea interesului sau furie, scrie „Healthline‟.

În general, spre deosebire de femei, care sunt mai deschise în exprimarea sentimentelor, bărbaților le este mai greu să recunoască că suferă de depresie, anunță „Your Tango‟. De obicei, reprezentanții sexului tare se interiorizează, iar mulți dintre ei își neagă sentimentele negative, motiv pentru care depresia rămâne netratată.

Totuși, este important să reunoaștem dacă o persoană din jurul nostru se confruntă cu această afecțiune, pentru a-i oferi sprijinul adecvat și pentru a-i preveni agravarea stării de sănătate. Așadar, iată câteva simptome subtile de depresie la bărbați! 

Lipsă de interes

În ultima perioadă, îl auzi spunând  „Nu-mi pasă‟? Parcă nimic nu îl mai impresionează? Nu are nicio părere? 

Când bărbații suferă, își pierd și interesul pentru lucrurile pe care, în mod normal, le făceau cu plăcere. De pildă, dacă nu își mai dorește să iasă cu prietenii sau dacă își abandonează hobby-urile, s-ar putea să fie deprimat. 

Citește și: „Depresia afectează doar starea de spirit”. Cele mai întâlnite mituri despre această afecțiune 

Stare de enervare 

Depresia s-ar putea să fie confunză pentru bărbați, deoarece se simt triști și nu își dau seama de ce. De aceea, s-ar putea să se enerveze mai des sau să devină agresivi, deoarece sunt speriați, nu știu ce să facă în această privință, iar furia pare să fie singurul răspuns.

În realitate, este un strigăt de ajutor, iar aceste manifestări necesită consiliere. 

Dureri inexplicabile 

Disconfortul fizic poate fi un simptom al depresiei. Acesta se manfiestă prin: dureri de cap, de spate sau articulare. 

Mulți bărbați ezită să recunoască că suferă, prin urmare, aceste simptome, aparent apărute în mod inexplicabil, pot arăta că starea psihică le este afectată. 

Citește și: Un simplu obicei sănătos poate să reducă riscul depresiei cu 17%. Integrează-l în stilul tău de viață! 

Mai multă odihnă

Dacă partenerul tău, care odată era foarte activ, doarme mai mult decât de obicei, s-ar putea ca acesta să fie un semn că este depresiv. Somnul excesiv este un simptom al depresiei.

Sursă foto: Shutterstock  Recente