Un simplu obicei sănătos poate să reducă riscul depresiei cu 17%. Integrează-l în stilul tău de viață!

Specialiștii au descoperit că un simplu obicei integrat în activitatea de zi cu zi poate să reducă riscul depresiei cu până la 17%. Care este acesta? 

image

Prevenirea depresiei implică adoptarea unui stil de viață sănătos, respectiv consumul de alimente sănătoase, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Fructele, legumele, proteinele slabe și cerealele integrale trebuie să facă parte din meniul persoanelor care își doresc să reducă riscul de depresie. 

Citește și: Cum îți dai seama că suferi de burnout sau treci prin depresie. Descoperă diferențele!

În plus, în cadrul unui studiu, efectuat între anii 2007 și 2020, cercetătorii au aflat că integrarea unui aliment în dieta zilnică ar putea să prevină semnificativ riscul acestei afecțiuni.

Cercetarea a fost făcută pe 13.000 de adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. Descoperirile, publicate în revista „Clinical Nutrition‟, au arătat că adulții care au consumat zilnic 30 de grame de nuci (migdale / nuci braziliene / caju / alune sau fistic) și-au redus riscul de depresie cu 17% comparativ cu cei care nu au mâncat deloc alimentele enumerate: „Descoperirile noastre evidențiază un alt beneficiu al consumului de nuci. Cercetarea oferă un alt motiv pentru ca oamenii să le integreze în alimentație‟, a spus Bruno Bizzozero-Peroni, cercetător la Universitatea Castilla-Le Mancha, din Spania, potrivit „Bright Side‟. 

Citește și: 5 semne evidente că jobul îți afectează sănătatea mintală 

Specialiștii au punctat, de asemenea, că persoanele studiate nu sunt fumătoare, nu consumă frecvent alcool și, de asemenea, nu au probleme legate de greutate, factori care pot influența apariția depresiei:

„Rezultatele noastre evidențiază rolul potențiator al consumului de nuci pentru prevenirea depresiei la cei lipsiți de alți factori de risc, precum: obezitate, comportamente nesănătoase (fumat, consum frecvent de alcool, consum scăzut de fructe și legume, lipsă de activitate fizică și somn afectat), singurătate și afecțiuni medicale, precum: cele cardiovasculare, metabolice sau mentale‟, menționează cercetarea. 

Cum te ajută nucile 

Cercetătorii pun acest efect pe seama proprietăților aniinflamatorii și antioxidante ale nucilor, care protejează organismul. Nucile conțin nutrienți, sub forma de substanțe bioactive, cum ar fi: fenolii sau fitosterolii, micronutrienți esențiali, fibre de înaltă calitate, acizi grași mononesaturați, polinesaturați și vitamine, care joacă un rol benefic în sănătatea mintală. 

Sursă foto: Shutterstock