Luna în care te-ai născut îți spune care este floarea ta protectoare

Fiecare lună a anului este asociată cu o floare specifică, cunoscută sub numele de „floarea nașterii‟. Se spune că această floare are anumite semnificații și te protejează pe parcursul vieții. 

image

Conceptul de „floarea nașterii‟ își are originile în Roma antică, când oamenii începeau să își sărbătorească zilele de naștere. Ulterior, floriografia (sau limbajul florilor) a devenit populară în diferite culturi din Europa, Asia și Africa. Tradițiile spun că fiecare lună din an este reprezentată de o floare, iar planta respectivă îi protejează pe cei născuți atunci. 

Să știi ce floare reprezintă o anumită lună este important atunci când vrei să îi dăruiești cuiva buchetul perfect sau dacă vrei să îți înfrumusețezi casa și, în același timp, să atragi energiile pozitive de partea ta. 

Ianuarie 

Cei născuți în luna ianuarie sunt reprezentați de garoafe, numite în perioada antică „florile zeilor‟. Garoafele simbolizează iubirea, loialitatea și perseverența. De asemenea, arată admirație și afecțiune. 

Februarie 

Violetele sunt simbolul persoanelor născute în luna februarie. Ele reprezintă devotamentul și inocența, loialitatea și fidelitatea. 

Martie 

Pe măsură ce temperaturile cresc, grădina este înfrumusețată de narcise. Aceste plante reprezintă luna martie și simbolizează renașterea, speranța, siguranța și frumusețea. 

Aprilie 

Dacă te-ai născut în luna aprilie, ține cont să îți înfrumusețezi locuința cu margarete! Aceste flori simbolizează dragostea, loialitatea și puritatea. 

Mai 

Crinul este floarea protectoare a lunii mai. Mai precis, parfumul său atrage energiile pozitive, fiind un simbol al fericirii. 

Iunie 

Persoanele născute în luna iunie vor fi impresionate dacă vor primi în dar un buchet de trandafiri, mai ales dacă vor afla că sunt florile care le protejează. Trandafirii roșii reprezintă dragostea și afecțiunea, cei roz admirația, iar trandafirii albi puritatea. 

Iulie

Floarea protectoare a lunii iulie este nufărul. Această plantă simbolizează renașterea, deoarece se deschide și se închide în fiecare zi. Mai precis, nuferii albi atrag puritatea, cei roz prietenia și soiurile roșii pasiunea.

August

Încă din cele mai vechi timpuri, gladiolele reprezintă victoria și vindecarea. De asemenea, ele sunt simboluri ale puterii. 

Citește și: Ce dezvăluie floarea pe care o preferi despre tine. Știai că persoanele oneste apreciază crinii? 

Septembrie 

Dacă te-ai născut în luna septembrie, margareta mov este floarea care te reprezintă. Simbolizează dragostea puternică, inovația și puterea.

Octombrie 

Potrivit tradiției, gălbenelele sunt florile care reprezintă luna octombrie și îi protejează pe cei născuți în această perioadă din an. Cu tonuri îndrăznețe, gălbenelele simbolizează prosperitatea, optimismul și pozitivitatea. 

Noiembrie 

Crizantemele sunt florile care ți se potrivesc, dacă te-ai născut în noiembrie. Simbolizează bucuria, longevitatea, loialitatea și prietenia. 

Decembrie 

Crăciunița sau Floarea Crăciunului este planta celor născuți în decembrie. Cândva, această floare a fost un simbol al purității, iar astăzi reprezintă bunăstarea, fericirea și succesul.

Sursă foto: Shutterstock