Cum comunică animalele între ele. Inclusiv creveții au un limbaj unic

Pe zi ce trece, animalele ne încântă cu abilitățile lor fantastice, inclusiv cu modalitățile prin care comunică între ele. Aceste creaturi simpatice au propriul limbaj secret și se folosesc de mișcări, sunete și miros pentru a transmite ceea ce simt. 

image

Comunicarea se realizează, de obicei, între animale dintr-o singură specie. Acestea pot comunica prin diferite semnale auditive, vizuale, bazate pe mișcare, atingeri sau miros. Comunicarea este indispensabilă, deoarece ajută animalele să își găsească perechea, să își apere teritoriul, să coordoneze comportamentul de grup și să aibă grijă de pui. Iată cum comunică o parte dintre cele mai simpatice creaturi ale lumii! 

Căprioarele 

Pentru a comunica între ele, căprioarele se folosesc de parfum. Concret, aceste animale se recunosc între ele după felul în care miros. De asemenea, când vor să își cheme mamele, puii eliberează un țipăt puternic.

Vezi și: Cum a ajuns Jägermeister băutura petrecăreților? De ce se crede că ar conține sânge de căprioară

Gorilele 

Cercetătorii au descoperit că gorilele fredonează în timp ce mănâncă vegetalele lor preferate. Această acțiune reprezintă o modalitate prin care gorilele transmit că nu vor să fie deranjate în timp ce sunt la masă.  

Liliac cu fructe egiptene 

Pentru a comunica între ei, liliecii folosesc țipete ascuțite. Ei fac acest lucru mai ales pentru unele lucruri specifice, cum ar fi momentul în care le este invadat spațiul personal sau când primesc „avansuri‟ nedorite. 

image

Corbii

Când vor să cucerească sexul opus, corbii masculi își folosesc ciocul și aripile pentru a arăta și a oferi mușchi, pietre sau crenguțe. Aceste semne demonstrează că își doresc să formeze o legătură strânsă cu femelele.

Albinele

Când o albină zboară în jurul nostru, de cele mai multe ori, ne facem griji că ne va ataca. De fapt, aceasta zboară în jurul unui obiect, pentru a le transmite celorlalte albine că a găsit nectar. Specialiștii vorbesc despre un „dans‟ specific. 

Citește și: Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea albinele? Efectele dezastruoase asupra alimentației 

Creveții Mantis 

Aceste crustacee colorate au propriul limbaj prin care comunică. Concret, creveții Mantis comunică între ei, folosind lumina din corpul lor, pe care alte animale nu o pot observa. 

Rinocerii

Pentru că rinocerii nu au o vedere excelentă, pentru a-și lăsa mesaje unul altuia, ei folosesc grămezi de excremente. Acesta este, de fapt, un mesaj prin care rinocerii avertizează că un animal este bolnav sau că un mascul este gata să se împerecheze. 

Sursă foto: Shutterstock