Obiecte INTERZISE pentru animalul tău de companie. La ce trebuie să fii atent!

Dacă ai un animal de companie, cu siguranță, vrei să îi oferi un mediu sigur de trai. De aceea, este bine să te asiguri că prietenul tău necuvântător stă cât mai departe de următoarele obiecte, care îi pot dăuna. 

image

În casele noastre, pot exista anumite obiecte care, odată ce sunt ingerate, le pot face rău animalelor de companie. Pentru a preveni eventuale incidente, trebuie să te asiguri că depozitezi aceste obiecte în locuri în care animalele de companie nu au acces. Iată câteva exemple! 

1. Ciocolată, dulciuri și alte alimente 

Ciocolata este extrem de delicioasă și poate fi benefică pentru sănătate, dar acest aliment este dăunător pentru animalele de companie, în special pentru câini. Pe lista alimentelor dăunătoare se află și bomboanele, (inclusiv ambalajele bomboanelor) deoarece zahărul îi poate provoca animalului de companie dureri de stomac. De asemenea, animalul tău trebuie să stea departe și de: gumă de mestecat, struguri, stafide, usturoi, sare și aluat crud. 

2. Jucării 

Jucăriile mici și colorate sunt atractive pentru animalele de companie, la fel cum sunt și pentru copii. Problema este că, la fel ca în cazul celor mici, există riscul de sufocare. Pentru siguranță, îți recomandăm să ții departe de animalul tău de companie aceste obiecte, cum ar fi: piesele LEGO, puzzle sau zaruri. 

3. Atenție la băuturi! 

Cafeaua și ceaiul se află pe lista cu băuturi pe care trebuie să le ții departe de animalul tău de companie, la fel ca alcoolul. Băuturile alcoolice pot provoca vărsături, diaree, dar și dificultăți de respirație.  

4. Obiecte de mici dimensiuni 

Odată ce sunt ingerate, obiectele de mici dimensiuni pot sufoca animalul de companie.  Fii atent, mai ales la: nasturi, baterii, agrafe de păr, ață dentară, dischete demachiante, bețisoare de urechi, dar și la cablurile mici din cauciuc! 

5. Medicamente 

Medicamentele destinate oamenilor le-ar putea face animalelor mai mult rău decât bine. De pildă, analgezicele precum ibuprofenul și paracetamolul pot fi deosebit de periculoase. La fel de nocive sunt și suplimentele cu vitamine și minerale. 

Sursă foto: Shutterstock