4 metode uşoare prin care îţi poţi îmbunătăţi metabolismul

1 76128 original jpg jpeg

Există o mulţime de obiceiuri zilnice care te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti metabolismul, încât organismul va funcţiona mai eficient şi kilogramele depuse vor dispărea mai rapid. Iată care sunt cele mai la îndemână dintre acestea!

Mănâncă suficient

Consideri că dacă vei mânca mai puţin vei slăbi? De fapt, consumând puţine calorii nu vei face altceva decât să pierzi din masa musculară, fapt care va duce la încetinirea metabolismului.Corpul va suferi din cauza numeroaselor deficienţe, iar efectul va fi fix cel contrar slăbirii. Cel mai indicat este să ai o alimentaţie curată, fără prea multe grăsimi, alimente procesate, care conţin mult zahăr sau sare şi să faci în paralel mişcare.

Bea apă dimineaţa

Potrivit nutriţioniştilor, una dintre cele mai simple şi ieftine metode de a îţi îmbunătăţi metabolismul este să bei un pahar de apă, imediat după ce te-ai trezit. De ce? În timpul somnului, funcţiile organismului sunt încetinite şi, dacă nu cumva te trezeşti în timpul nopţii să bei apă, corpul nu primeşte deloc fluide. Acest truc previne retenţia de apă şi micşorează pofta de mâncare. Dacă bei cafea dimineaţa, regula este valabilă, întâi trebui să te hidratezi cu un pahar cu apă.

Dezvoltă-ţi masa musculară

Chiar şi atunci când te odihneşti, corpul tău arde constant caloriile. De fapt, 75% dintre aceste calorii sunt folosite pentru a te ţine în viaţă. Persoanele care au o masă musculară dezvoltată, vor arde implicit mai multe calorii, deoarece fiecare muşchi foloseşte aproximativ 6 calorii pe zi. Prin urmare, cu cât masa musculară va fi mai dezvoltată, cu atât mai repede va dispărea şi ţesutul adipos.

Fă exerciţii scurte şi intense

Poate că timpul nu-ţi permite sau nu eşti genul care preferă să facă multă mişcare, aşa că trebuie să găseşti o soluţie de a îţi pune metabolismul la treabă. În urma unor studii s-a constatat că persoanele care au ales să facă o activitate solicitantă, precum mersul rapid pe bicicletă, a câte 5 repetări, timp de 30 de secunde, cu pauze de 4 minute după fiecare repetare, au reuşit să scape de 200 de calorii, chiar şi în perioada de recuperare a metabolismului.