5 efecte benefice ale consumului de bere

1 70204 original jpg jpeg

Bem bere la întâlnirile cu prietenii, la petreceri sau pentru a ne răcori în zilele fierbinţi de vară. Indiferent de cea pe care o alegem, cu alcool, blondă, fără alcool sau brună, specialiştii spun că aceasta are numeroase efecte benefice asupra organismului.

Iată care sunt acestea!

Combate diabetul de tip II

Un consum moderat de bere,combinat cu o dietă bazată pe alimente precum peştele,fructele,legumele şi uleiul de masline,poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II. Acest efect se datorează în principal vitaminelor,acidului folic,fierului şi calciului care se regăsesc în bere.

Citeşte şi:

Trucuri de frumuseţe cu bere

Proprietăţi terapeutice ale drojdiei de bere

Te apără de bolile inimii

Consumul de bere în cantităţi moderate ţine la distanţă infarcturilor sau alte afecţiuni ale inimii. Cercetătorii spun că la persoanele care au consumat moderat bere au fost identificate modificări pozitive ale nivelul compoziţiei chimice a sângelui,modificări asociate cu un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiace.

Şanse reduse de a face pietre la rinichi

Introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariţie a pietrelor la rinichi,cu până la 40%. Performanţa obţinută de bere nu a fost egalată de nicio altă băutură,fie ea alcoolică sau nonalcoolică,incluzând laptele,sucurile de fructe şi ceaiul. Aceste efecte pozitive se datorează conţinutului redus de alcool şi cantităţii de apă conţinute de bere,ce favorizează la creşterea fluxului de fluide,reducând astfel riscul acumulării de pietre.

Previne apariţia bolii Parkinson

Consumul moderat și regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson. O posibilă explicație a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariției bolii Parkinson ține de ingredientele sale naturale. Boala Parkinson este o boală neurologică progresivă,care implică diminuarea numărului de neuroni,iar berea conține o cantitate mare de purină,care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism.

Protejează ochii de cataractă

Berea,în special cea brună,poate reduce riscul de cataractă cu până la 50%. Antioxidanţii prezenţi în bere protejează celulele din ochi,numite mitocondrii. Mitocondriile deteriorate pot conduce la o incidenţă crescută a cataractei,ele fiind responsabile pentru transformarea glucozei în energie.

Consumul moderat de bere,recomandat persoanelor sănătoase,trebuie completat de un stil de viaţă echilibrat şi de o alimentaţie corespunzătoare,atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bereînseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

 „La nivel internaţional comunitatea ştiinţifică s-a concentrat de-a lungul timpului asupra  studiului efectelor consumului moderat de bere pentru organismul uman. Datorită ingredientelor sale naturale,berea poate fi integrată cu succes într-un regim de viaţă echilibrat,cercetările detaliate confirmând acest fapt. Printre cele mai active comunităţi ştiinţifice se numără cele din Spania,Israel sau America de Nord. Odată cu Centrul de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,a intrat şi România pe lista ţărilor implicate în cercetare în domeniu şi mă bucur că din 2013 putem prezenta studii cu relevanţă internaţională. Temele abordate în cercetare sunt variate,în cele ce urmează voi încerca să punctez câteva dintre acestea“,spune Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg