5 obiceiuri care îţi aduc succesul, recomandate de experţii de la Harvard

Poți avea succes doar schimbând câteva detalii din vieța ta? Potrivit lui Adam Grant, un psiholog pregătit la Harvard, este posibil. Trebuie doar să știi ce anume să modifici în rutina ta.

image

Succesul depinde de obiectivele pe care le are fiecare. Indiferent ce anume îţi doreşti, aceste schimbări sunt necesare pentru realizarea lor!

Permite-ţi să greşeşti

Când te implici într-un proiect, la un moment dat va trebui să te confrunți cu vreo greşeală sau cu nevoia de a o lua de la capăt. De aceea, psihologul Grant recomandă să te pregăteşti moral pentru aşa ceva, acceptând că vei greşi. De asemenea, nu-ţi fie frică să dai înapoi dacă simți că te-ai blocat.

Acceptă provocările

În procesul de atingere a unui obiectiv anume poți dori să te cunoşti mai bine și asta înseamnă uneori să părăsești zona de confort. Pe măsură ce explorezi noi modalități de a-ți atinge scopurile ai putea să descoperi alte locuri și situații pe care poate nu le-ai luat în considerare până acum și care te pot îmbogăți foarte mult.

Vezi și: Un expert de la Harvard dezvăluie ce îi împiedică pe oameni să aibă succes

Caută obiective care te reprezintă

Toate proiectele tale personale spun câte ceva despre tine şi ar fi bine să exprime exact ceea ce vrei să transmiți. Prin urmare, atât în abordarea, cât și în dezvoltarea oricărui obiectiv, este necesar să ai minte să optezi pentru ceea ce te reflectată aşa cum vrei să te arăți lumii. Nu există succes mai mare decât satisfacția personală atunci când abordezi o sarcină care contează pentru tine, motiv pentru care nici comentariile altora, nici nesiguranța n-ar trebui să fie un obstacol.

Înconjoară-te de persoane care te susţin

Nu pune la suflet afirmaţiile negative ale celor din jur atunci când te lupți să realizezi ceva ce-ţi doreşti foarte mult. Uneori, este inevitabil ca unele păreri să fie demoralizante, de aceea ar fi bine să te înconjori de oameni care te susţin pe parcurs şi care cred în tine sau chiar te pot ajuta. Nu este vorba de laudele pe care le poţi obţine de la aceştia, ci despre a primi un feedback constructiv menit să te ducă mai departe, pe calea cea bună.

Te-ar mai putea interesa: Cei mai muncitori nativi din zodiac. Sunt harnici și perfecționiști

Recunoaște-ți meritele

De-a lungul vieții, este posibil să fi avut mici succese pe care nu le-ai apreciat. Nu trebuie să fie ceva foarte important, ci să-ți revizuiești viața de zi cu zi și să fii realist cu tot ceea ce ți-ai propus vreodată și ai realizat, oricât de nesemnificativ ar părea. Acest lucru te va ajuta nu numai să te simți mai bine cu tine însuți, ci va fi și o motivație suplimentară care te încurajează în momentele mai grele.

FOTO: Pixabay



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg